Kandia’s Castle Spa Ωkeanos

17

Το Kandia’s Castle Spa Ωkeanos στεγάζεται στον υπόγειο χώρο του ξενοδοχείου Kandia’s castle το οποίο είναι κτισμένο πάνω σε μια πανέμορφη  παραλία του αργολικού κόλπου στη περιοχή της Κάντιας, μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο, 15 λεπτά από το γραφικό Τολό και 165χλμ από την Αθήνα.

Ο σχεδιασμός του σπα έχει προκύψει εξολοκλήρου από κυκλικές  χαράξεις, βάση των κυμάτων της θάλασσας, και έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος με ροή και καμπύλες, όπως είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει ένα κέντρο ευεξίας-σπα.

Το εσωτερικό του χώρου είναι έτσι διακοσμημένο ώστε να μας δίνεται η αίσθηση μιας καλοκαιρινής βουτιάς όχι μόνο στα ρηχά νερά της θάλασσας αλλά και μέχρι τα βάθη ενός ανεξερεύνητου ωκεανού.

 

2
Εικόνα 1

Ο χώρος υποδοχής (εικ.1) είναι η πρώτη περιοχή που θα συναντήσει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο Spa. Κατά την είσοδο η υποδοχή βρίσκεται κεντρικά κάνοντας έτσι τον επισκέπτη να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, γαλήνη και ηρεμία.

Η επιθυμία μου δεν ήταν να εντυπωσιάσω με τη διακόσμηση γιατί αυτό θα επιφύλασσε τον κίνδυνο να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα στον επισκέπτη από φόβο μέχρι άγχος και έτσι να αποτύχει ο σκοπός μου.

Επίσης ο χώρος της υποδοχής βρίσκεται μακριά από το θόρυβο και εκπέμπει την αίσθηση του καθαρού λειτουργώντας παράλληλα ως ένας χώρος φίλτρο που λειτουργεί ως θάλαμος αποσυμπίεσης της όποιας ψυχοσυναισθηματικής διάθεσης του πελάτη.

Σκόπιμο επίσης ήταν να σχεδιάσω ένα μεγάλο κάθισμα λίγο πιο μακριά από το πάγκο υποδοχής δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Ο χώρος που βρίσκονται οι πισίνες(εικ.2,3,4) είναι η πρώτη βουτιά στον ωκεανό, και γεμάτη εκπλήξεις! Με τις επενδύσεις από ψηφίδα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τα φώτα να τις αναδεικνύουν επάνω στη πιο μαγική σκηνή το νερό, αντικατοπτρισμοί και  λάμψη δίνουν μια νότα μαγείας στα συναισθήματα μας.

Η πισίνα που βρίσκεται κοντά στα ανοίγματα με βάθος 1,10μ. εξυπηρετεί στη δραστηριότητα της κινησιοθεραπείας μέσα στο νερό ενώ η διπλανή της με βάθος που φτάνει τα 2μ. είναι κατάλληλη για κολύμπι, βουτιές και χαλάρωση.

Κατά την είσοδο στο χώρο και στα αριστερά βρίσκονται τα πάνελ προβολής εικόνων από τον ωκεανό που κάθε φορά που εναλλάσσονται σε φέρνουν αντιμέτωπο και με μια καινούρια ανακάλυψη σε αυτή τη ξεχωριστή «βουτιά στο χώρο»  όπου βρίσκονται οι πισίνες.

 

3
Εικόνα 2
4
Εικόνα 3
5
Εικόνα 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η περιοχή των θεραπειών (εικ.5,6,7,8,9) είναι μια ισορροπημένη σύνθεση του χώρου και του τεχνικού εξοπλισμού ανάλογα με τις θεραπείες και την ατμόσφαιρα αντίστοιχα.

Όλα τα πατώματα στις θεραπείες είναι από ψηφίδα η οποία συνθέτει σε κάθε δωμάτιο μια διαφορετική αληθινή εικόνα του ωκεανού.

Οι καμπίνες των θεραπειών χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα:

•             Σωστά μεγέθη και εργονομία

•             Σύστημα φωτισμού

•             Σύστημα εξαερισμού και διαχείρισης της εσωτερικής θερμοκρασίας

•             Αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτρισμού

•             Συνδυασμός του φωτός με το χρώμα τη μουσική και τα αρώματα

α
Εικόνα 5

 

β
Εικόνα 6
γ
Εικόνα 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φ
Εικόνα 8
γη
Εικόνα 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο χώρος relax (εικ.10) είναι το τελικό στάδιο στο κύκλο της επίσκεψης στο spa.

Το μωβ χρώμα κυριαρχεί γιατί έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει, να ξεκουράσει, αλλά και να μας κάνει πιο παρατηρητικούς. Ο καθένας επισκέπτης μόνος του ξαπλωμένος δεν έχει τίποτα άλλο να παρατηρήσει από τον ίδιο του τον εαυτό και εκστασιασμένος  στην απόλυτη χαλάρωση μετά από μια πορεία θεραπειών να οδηγηθεί στη γαλήνη.

 

δ1
Εικόνα 10

Στο χώρο του Spa δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει  μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες όπως  Yoga, Pilates,Διαλογισμό διαδεδομένες και αγαπημένες συνήθειες του δυτικού κόσμου που προέρχονται απ’ την Ανατολή.(εικ.11,12)

Ένας χώρος που οφείλει να μας τη θυμίζει…

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει το αγαπημένο του βιβλίο και να καθίσει σε μια ήσυχη γωνιά διαβάζοντας το και απολαμβάνοντας τη θέα από τα μεγάλα ανοίγματα που βρίσκονται στο χώρο.

Ένας χώρος που θέλει να δώσει έμφαση στη φύση αλλά και σε έναν Bohème τρόπο ζωής.

 

 

 

 

δ2
Εικόνα 11
δ3
Εικόνα 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέννυ Οικονόμου: Εσ. Αρχιτέκτονας- Διακοσμήτρια, Απόφοιτη του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων. Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί μέρος της πτυχιακής της εργασίας.

 

(Φεβρουάριος 2014)

Back to Top