Η Masquespacio σχεδιάζει το Kento Shop

Η Masquespacio παρουσιάζει το εστιατόριο Kento, το τελευταίο της εγχείρημα για αλυσίδα εστιατορίων ανατολίτικου φαγητού στη Βαλένθια, που εστιάζει και σε άλλες ιδιαιτερότητες της Ιαπωνικής κουζίνας.

Στην αναζήτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία αυτού του εστιατορίου, από τον Eduardo Hijkema, με τη δυνατότητα το πελατειακό κοινό να παίρνει μαζί του το γεύμα του, το οποίο θα αποτελεί υψηλής ποιότητας sushi και σε αξιόλογες τιμές. Ο ίδιος υπολόγισε στη βοήθεια της Maquespacio για το design και την αρχιτεκτονική του εσωτερικού χώρου, ενώ ταυχτόχρονα επιδίωξε την συνεργασία με τον youtuber chef Taka Sasaki.

Όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο, η Maquespacio αναζήτησε τις ρίζες της παράδοσης της ανατολής, εστιάζοντας στο αρχιτεκτονικό κομμάτι αυτής της παράδοσης και στοχεύοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ταυτότητας που θα διαφοροποιεί το Kento στην ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.

“Έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η κουζίνα του Kento θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το μέλλον, παρόλο που είναι το πρώτο εστιατόριο που εστιάζει κυρίως στο sushi, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο design που θα προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης και άλλων τύπων ανατολίτικου φαγητού χωρίς να σχετίζονται αποκλειστικά με την Ιαπωνία. Για το λόγο αυτό, μπορείς να βρεις έναν συνδυασμό των αμιγώς Ιαπωνικών στοιχείων και την συνολικής ανατολικής αισθητικής να διέπει όλη την αρχιτεκτονική του εσωτερικού χώρου.” μας ενημερώνει η Ana Hernández.

Παρόλη τη προσπάθεια ερμηνείας του παρελθόντος, σε κάθε στιγμή ο στόχος του εστιατορίου είναι να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή και σύγχρονη ταυτότητα.

Για τον λόγο αυτό μπορούμε να δούμε μέσα στο χώρο έναν συνδυασμό μεταλλικού στοιχείου, τούβλα και τσιμέντο που δίνουν ένα βιομηχανικό και εργοστασιακό σύγχρονο στυλ, ενώ μέσω του ξύλου προστίθεται στο design η αίσθηση της ζεστασιάς και της θαλπωρής. Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το εστιατόριο προσδίδουν μια ιδιαίτερη αισθητική συνδυάζοντας το σοβαρό με το αστείο και προσθέτοντας το στοιχείο του σαρκασμού.

Το γεγονός που αντιπροσωπεύει και διαφοροποιεί το Kento είναι ότι προσφέρει κυρίως φαγητό για έξω, παρόλο που έχει έναν μικρό εσωτερικό χώρο ώστε ορισμένοι επισκέπτες να μπορούν να πάρουν το γεύμα τους την ίδια στιγμή. Η Masquespacio μέσω του design της δείχνει με αυτόν τον τρόπο την ικανότητά της να μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε εγχείρημα και να προσφέρει λύσεις φιλικές προς το πελατειακό κοινό, δίνοντας ταυτόχρονα και μια ιδιαίτερη ταυτότητα στον κάθε χώρο.

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top