Μια εικονική περιήγηση, πραγματικά εικονική!

Μια παραδοσιακή εικονική περιήγηση δεν είναι πραγματικά εικονική. Είναι απλώς μια γκαλερί ή ένα βίντεο παθητικών πανοραμικών φωτογραφιών. Οι παραδοσιακοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR για τη λήψη πολλών φωτογραφιών, οι οποίες στη συνέχεια συρράπτονται μαζί για να σχηματίσουν ένα πανόραμα, το οποίο προβάλλεται χρησιμοποιώντας ειδικά πρόσθετα στο διαδίκτυο.

Η 3D περιήγηση δίνει κάτι παραπάνω από απλά οπτικά ερεθίσματα. Δίνει την αίσθηση ότι το ίδιο το άτομο βρίσκεται και περπατά μέσα στο χώρο, επιλέγοντας την κατεύθυνση που θα κινηθεί. Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τη κορυφαία τεχνολογία του σήμερα στην απεικόνιση και παρουσίαση χώρων.

Η φωτογραφική μηχανή Matterport 3D, επιτρέπει στους θεατές να εξερευνήσουν το χώρο σε έως και πάνω από 200 συνδεδεμένες τοποθεσίες (βήματα). Μπορούν να κοιτάξουν προς τα πάνω, να κοιτάξουν προς τα κάτω, να γυρίσουν, να περπατήσουν γύρω από αντικείμενα (όπως μία νησίδα κουζίνας) και να δουν το χώρο από πολλές γωνίες της επιλογής τους. Μπορούν επίσης να ανέβουν σκάλες, να αλλάξουν όροφο, να βγουν στον εξωτερικό χώρο. Χρησιμοποιώντας την επαγγελματική και υψηλού κόστους φωτογραφική μηχανή Matterport 3D, μπορούμε να δημιουργήσουμε παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας. Με χρήση γυαλιών VR ο θεατής έχει μια εντυπωσιακή εμπειρία και κατανοεί καλύτερα τον χώρο.

Το 3D Virtual Tour μπορεί να τα δει κάποιος μέσα από το κινητό του, το tablet ή και τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον πρόγραμμα και καμία επιπλέον εφαρμογή. Χρειάζεται μόνο πρόσβαση στο Internet.

Δείτε εδώ άλλα έργα:  https://www.3dvirtualtour.gr/deigmata/

Back to Top