Τα Βραβεία ΔΟΜΕΣ τιμούν τους Έλληνες αρχιτέκτονες

Την Παρασκευή 19 Φεβρουάριου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των αρχιτεκτονικών βραβείων ΔΟΜΕΣ 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο. Οι 400 πλέον αρχιτέκτονες που κατέθεσαν τα έργα τους (συνολικά 152 έργα) στη φετινή διοργάνωση, διεκδικούν ένα από τα βραβεία της διοργάνωσης: “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο”, “Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη” και “Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα”.

Τα τρία βραβευθέντα έργα και μελέτες, μαζί με ακόμη οκτώ διακριθέντες συμμετοχές καθώς και 12 συμμετοχές που ξεχώρισαν, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο τεύχος των ΔΟΜΩΝ, “Bραβεία ΔΟΜΕΣ 2016”, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής. Στην ειδική αυτή έκδοση, θα παρουσιαστούν, σε πρώτη δημοσίευση, οι κορυφαίες αρχιτεκτονικές δημιουργίες της τελευταίας διετίας, όπως αυτές προέκυψαν από την κρίση της επιτροπής.

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από τους παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες, Alberto Campo Baeza, διευθυντής του πολυβραβευμένου γραφείου Estudio de Arquitectura Campo Baeza (Μαδρίτη),David Chipperfield, διευθυντής του παγκοσμίου φήμης γραφείου David Chipperfield Architects (Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο, Σαγκάη), και Enrique Walker, διευθυντής του δημοφιλέστατου MA’s αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Columbia (Νέα Υόρκη).

 

7569c190-9e90-4d5d-9b28-1654d103adc5

 

Τα “Βραβεία ΔΟΜΕΣ” είναι ένα ετήσιος θεσμός που εγκαινίασε το περιοδικό ΔΟΜΕΣ το 2010, στο πλαίσιο της συνεχόμενης προσπάθειας ανάδειξης της σύγχρονης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Μέσα στα επτά χρόνια του θεσμού, πάνω από 1000 προτάσεις έχουν κατατεθεί, ενώ μερικοί από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες παγκοσμίως έχουν υπάρξει επικεφαλής στην κριτική επιτροπή.

 

 

 

Back to Top