Το δωμάτιο της Hilton που ρυθμίζεται από το κινητό

Η Hilton λανσάρει το νέο της high-tech δωμάτιο “Connected Room”, που επιτρέπει στους επισκέπτες να προσαρμόζουν και να ελέγχουν κάθε πτυχή της διαμονής τους από το κινητό τους.

Επί του παρόντος, το Connected Room έχει τεθεί σε λειτουργία -δοκιμαστικά- σε ένα ξενοδοχείο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθεί σε όλα τα ξενοδοχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Η τεχνολογία που βάζουμε στα δωμάτια του ξενοδοχείου πρέπει να είναι διαισθητική, απλή και γρήγορη. Επειδή οι επισκέπτες περνούν συνήθως περιορισμένο χρονικό διάστημα στα δωμάτιά τους, θέλουμε να περάσουν εκείνο τον χρόνο, απολαμβάνοντας την εμπειρία, αντί να πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τεχνολογία” ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εμπειρία του Connected Room

Οι επισκέπτες που μένουν στο Connected Room θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Hilton Honors, για να διαχειριστούν τα περισσότερα πράγματα, που παραδοσιακά κάνουμε χειροκίνητα σε ένα δωμάτιο, από τον έλεγχο της θερμοκρασίας και του φωτισμού, μέχρι το άνοιγμα της τηλεόρασης και των παραθύρων. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να προσωποποιήσουν το δωμάτιό τους με τεχνολογία που φορτώνει τα πιο δημοφιλή media στις τηλεοράσεις εντός του δωματίου.

Μακροπρόθεσμα, στο Connected Room οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές, για να ελέγχουν το δωμάτιό τους ή να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους και να ανεβάζουν τα δικά τους έργα τέχνης και φωτογραφίες, που θα εμφανίζονται αυτόματα στο δωμάτιό τους. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να ορίσουν διάφορες προτιμήσεις στο προφίλ τους στο Hilton Honors, για να προσαρμόσουν περαιτέρω την εμπειρία τους στο δωμάτιο στις ατομικές προτιμήσεις τους.

Τα μέλη του Hilton Honors χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να κάνουν check-in, για να επιλέξουν το δωμάτιό τους και να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου με το ψηφιακό κλειδί. Το Hilton γνωρίζει ότι οι πελάτες τους εκτιμούν αυτό το είδος πρόσβασης από τα smartphones τους, βασιζόμενοι στην ευρεία χρήση που έχουν ήδη διαπιστωθεί από τα μέλη του Hilton Honors (34 εκατομμύρια ψηφιακά check-in και 4 εκατομμύρια downloads κλειδιών).

Το Connected Room είναι μια φυσική επέκταση των υπαρχουσών δυνατοτήτων της εφαρμογής Hilton Honors. Η δημιουργία του βασίστηκε στις μοναδικές ανάγκες των επισκεπτών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αυξανόμενη επιθυμία τους να προσωποποιήσουν την παραμονή τους.

Το Connected Room υποστηρίζει επίσης το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του Hilton, Travel with Purpose. Η τεχνολογία αυτή θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, συνδυάζοντας τον κλιματισμό με το χρονοδιάγραμμά τους και παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο τα ξενοδοχεία διαχειρίζονται την ενέργεια σε πραγματικό χρόνο, ώστε να διασφαλίσουν ότι μειώνουν αποτελεσματικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top