3 τάσεις του 2018 στο ξενοδοχειακό design

Κάθε χρόνος κρύβει και νέες εκπλήξεις σε κάθε τομέα πόσο μάλλον στον τομέα της φιλοξενίας. Έτσι, λοιπόν, και το 2018 ήρθε για να αλλάξει ολοκληρωτικά την ξενοδοχειακή εμπειρία φέρνοντας μαζί του πολλές καινοτομίες που θα τραβήξουν την προσοχή και θα ανανεώσουν τόσο τις υπηρεσίες όσο και το design κάθε ξενοδοχείου, εφόσον φυσικά τις ενστερνιστεί.

Πρόκειται για τάσεις που οι ξενοδόχοι μπορούν άμεσα να αφομοιώσουν και να εγκαινιάσουν μια νέα μόδα στον κλάδο της φιλοξενίας. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 3 πιο πολυσυζητημένες τάσεις στο ξενοδοχειακό design:

1. Νέο σύστημα πρόσβασης στα δωμάτια

Οι κλειδαριές στις πόρτες είναι ενδεχομένως ένα από τα παλαιότερα-και ίσως τα χειρότερα- πράγματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα ξενοδοχεία. Αυτό όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αλλάξει και οι κλειδαριές από μηχανικές και προβληματικές να αντικατασταθούν από άλλες οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές και θα χρησιμοποιούνται μέσω σύνδεσης με το smartphone του επισκέπτη. Μεταφερόμαστε, με λίγα λόγια, σε μια εποχή mobile key access.

2. Περίεργοι συνδυασμοί

Έχουμε ήδη γνωρίσει τους συνδυασμούς Hotel-Cafe, Hotel-Gallery, Hotel-Boutique, αλλά το 2018 μας παρουσιάζει άλλον έναν εντελώς διαφορετικό και ίσως μη αναμενόμενο συνδυασμό, αυτόν του Hotel-Perfumery. Ένα ξενοδοχείο τέτοιου είδους αναμένεται να ανοίξει στο Παρίσι φέτος, που θα προσφέρει μια καθολική εμπειρία αρωμάτων, γιατί σημαντικές αισθήσεις δεν είναι μόνο η ακοή και η όραση για να δημιουργήσουν εμπειρίες ζωής και αναμνήσεις αλλά και η όσφρηση. [Δείτε επίσης το Magna Pars Suites, Milano: Ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από τα οσφρητικά στοιχεία του κόσμου της αρωματοποιίας]

3. Βιοφιλικό design

Η βιοφιλία είναι μια καινούρια τάση που έρχεται να εισχωρήσει σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Αυτή η τάση προωθεί τη σύνδεση του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης, και η όλη φιλοσοφία τείνει να επηρεάσει και το design- γιατί όχι και το ξενοδοχειακό design. Το βιοφιλικό ντεκόρ εισχωρεί στην βιομηχανία της φιλοξενίας έχοντας ως βασικά στοιχεία αλλά και σκοπούς τον φυσικό φωτισμό, τις εικόνες και μεταφορές της φύσης σε όλες τις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου, εσωτερικές και εξωτερικές, τη χρήση οικολογικών υλικών κατασκευής και συστήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Τα στοιχεία αυτά, εμπνευσμένα από τη φύση, προσδίδουν στους επισκέπτες την αίσθηση της οικειότητας και της γαλήνης, ενώ μετατρέπουν ένα ξενοδοχείο σε οικολογικό παράγοντα.

 

 

Άρθρο από το Online Magazine: