Το MIT παρουσιάζει το σπίτι του μέλλοντος

Αλλάζει σχήματα, χρώματα φωτισμού και ρυθμίσεις με απλές χειρονομίες!

678028_MIT_HOME

Γνωρίστε το σπίτι του μέλλοντος μέσα από το ερευνητικό πρόγραμμα του Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, με την ονομασία CityHome. To νέο project που βρίσκεται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζει έναν χώρο που αλλάζει και επεκτείνεται προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις κάθε περίστασης (δείπνο με φίλους, εργασία, ξεκούραση), με μια απλή χειρονομία.  

Η τεχνολογία πίσω από το CityHome, στηρίζεται κυρίως στους σαρωτές που διαβάζουν τις κινήσεις του κατοίκου, και στον λεγόμενο RoboWall, ένα σύστημα που επαναδιαμορφώνει την κατοικία μέσω συρόμενων επίπλων, ώστε ο χώρος να μεταλλάσσεται από μια κρεβατοκάμαρα, σε τραπεζαρία, κουζίνα κ.ο.κ. Παράλληλα, οι χειρονομίες στις οποίες ανταποκρίνεται το σπίτι, μπορούν, μέσω των σαρωτών, να ελέγξουν την ένταση του φωτισμού, τη θέρμανση και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Αν και το CityHome, βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ο υπεύθυνος δημιουργικού του προγράμματος, Kent Larson, βλέπει το project να βρίσκει πολλές εμπορικές εφαρμογές, στο σύντομο μέλλον.  

Δείτε το πραγματικά εντυπωσιακό project CityHome, του MIT, στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: www.lifo.gr

Back to Top