CASTRI STUDIOS & APARTMENTS



Οι TAKA +PARTNERS σχεδίασαν έξι μονάδες καταλυμάτων και το νέο χώρο υποδοχής του Castri Studios στον οικισμό Νικήτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Πρόκειται για προνομιακή τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα προς τον Τορωναίο κόλπο, προσφέροντας οπτικές φυγές προς τη θάλασσα.

Οι χώροι ανακαινίσθηκαν ριζικά και μετατράπηκαν σε premium και deluxe οικογενειακά καταλύματα. Ο κύριος γνώμονας του σχεδιασμού υπήρξε ο επαναπροσδιορισμός του χώρου μέσα από τη δημιουργία καταλυμάτων υψηλής αισθητικής σε ελάχιστη επιφάνεια χώρου. Επιπλέον σκοπός υπήρξε η δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος και η διαμόρφωση λειτουργικών και εύχρηστων χώρων, προοριζόμενοι για ξεκούραση και χαλάρωση.

Τα καταλύματα ποικίλλουν σε μεγέθη και διακρίνονται σε  χώρο ύπνου και διημέρευσης. Η εναλλαγή χρωμάτων και υλικών αποτέλεσαν τα βασικά συνθετικά στοιχεία της εσωτερικής αρχιτεκτονικής. Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν πολυλειτουργικούς χώρους κουζινών, υπνοδωμάτιο και wc. Η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και τους εξωτερικούς χώρους του καταλύματος σε συνδυασμό με τα φωτεινά χρώματα δημιουργούν ένα καθαρό εσωτερικό χώρο. Έπιπλα εξατομικευμένου σχεδιασμού σε καθαρές απλές ή και καμπύλες γραμμές από ξύλο και επένδυση λάκας δίνουν έμφαση στην έννοια του σύγχρονου σε ένα συγκρότημα παραδοσιακών θερινών καταλυμάτων.

Τα δάπεδα επιστρώνονται με πλακίδια πορσελάνης σε ήπιες αποχρώσεις και μοτίβα. Στόχος είναι να εντείνεται το στοιχείο της ενιαίας δαπεδόστρωσης, σε χώρους μικρής επιφάνειας. Η ποικιλία των φωτιστικών πηγών εντάσσεται στο σχεδιασμό και γίνεται τμήμα των ειδικών κατασκευών προσφέροντας εναλλακτικά σενάρια φωτισμού.

Σε ότι αφορά στο χώρο υποδοχής, η κεντρική ιδέα έγκειται στη δημιουργία ενός μικρού χώρου, ο οποίος θα σηματοδοτεί ένα σημείο ξεκούρασης και καλωσορίσματος για τους πελάτες που αφικνούνται ή αναχωρούν. Το πράσινο χρώμα των τοιχοποιιών και επιλογές υφασμάτων και επενδύσεων σε γήινες αποχρώσεις ενισχύουν το αίσθημα απλότητας του χώρου.

TAYTOTHTA EΡΓΟΥ

Έργο: Παραθαλάσσιο συγκρότημα δωματίων & διαμερισμάτων

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: TAKA + PARTNERS, www.takaandpartners.com

Επικεφαλής αρχιτέκτων: Ασπασία Τάκα

Ομάδα μελέτης: Γιώτα Καπλάνη, Στέλλα Τσιόντση, Μαρία Αβραμίδου, Μαρτσέλα Ανθρακοπούλου, Μαρία Σολιδάκη

Τοποθεσία: Σιθωνία, Χαλκιδική

Πελάτης: Στεφανία Δαγγίλα

Έτος ολοκλήρωσης: 2019

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr