ΚΕΦΑΛΑΡΙΑ: Η σχεδιαστική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας επισκέπτης σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το κρεβάτι και αυτό που, συνήθως, κλέβει την παράσταση είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Ένα καλά σχεδιασμένο κεφαλάρι ξενοδοχείου βελτιώνει την εμπειρία των επισκεπτών προσθέτοντας κομψότητα, άνεση και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα κεφαλάρι ξενοδοχείου, λάβετε υπόψη το στυλ, τα υλικά, το μέγεθος και τη λειτουργικότητα για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και οπτικά ελκυστικό χώρο.

Η ενσωμάτωση πρακτικών χαρακτηριστικών, όπως ο χώρος αποθήκευσης και ο κρυφός φωτισμός, ενισχύουν τη λειτουργικότητα του κεφαλαριού. Το ύψος και το μέγεθος του κεφαλαριού πρέπει να είναι ανάλογα με το δωμάτιο και το κρεβάτι για να διατηρείται η οπτική ισορροπία.

Γυμνό ή Ντυμένο;

Τα υφασμάτινα κεφαλάρια προσφέρουν άνεση και διαφορετικές στιλιστικές επιλογές, καθώς, ανάλογα με το χρώμα, την υφή και το στιλ του υφάσματος που ντύνει το κεφαλάρι, διαμορφώνεται το στιλ του κρεβατιού και κατ’ επέκταση και όλου του δωματίου. Εάν προτιμάτε τα υφασμάτινα κεφαλάρια, αξίζει να επενδύσετε σε αλέκιαστα υφάσματα, αλλιώς θα χρειάζεται τακτική καθαριότητα από εξειδικευμένο προσωπικό. Από την άλλη, τα μη υφασμάτινα παρέχουν μια πιο μινιμαλιστική επιλογή, που συνήθως δεν απαιτεί και ιδιαίτερη συντήρηση. Τα ξύλινα ή σιδερένια κεφαλάρια ολοκληρώνουν αισθητικά το κρεβάτι χωρίς να υπερφορτώνουν το χώρο, δημιουργώντας ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Κεφαλάρια 2 σε 1

Τα κεφαλάρια που ξεφεύγουν από τα όρια του κρεβατιού και ενσωματώνουν τα κομοδίνα είναι η νέα τάση στη διακόσμηση κρεβατιών. Αυτό το έπιπλο διπλής χρήσης διαθέτει εκτεταμένες ορθογώνιες άκρες ή σε σχήμα τόξου, που μερικές φορές εκτείνονται σε ολόκληρο τον τοίχο του κρεβατιού και συνδυάζονται με συμπαγή, αιωρούμενα τραπέζια σε στυλ ραφιού, που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά κομοδίνα. Τα κεφαλάρια αυτά, όχι μόνο είναι πιο πρωτότυπα σχεδιαστικά αλλά είναι και ιδανικά για μικρούς χώρους.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, No34
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2024/

Back to Top