Διαβάστε το Hotel Design Magazine and Guide 2015

Hotel-Design-No17-coverEditorial

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το design να ενσωματώνει όλο και περισσότερα στοιχεία από το παρελθόν. Τα vintage έπιπλα και το βιομηχανικό στυλ απαντώνται όλο και πιο συχνά σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών, καφέ, μπαρ και εστιατορίων. Αυτή η τάση δεν άργησε να φανεί και στα ξενοδοχεία. Πρόκειται για τη νέα γενιά ξενοδοχείων, που τιμάει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο το παρελθόν. Σε αυτό το τεύχος θα παρουσιάσουμε 13 ξενοδοχεία, τα οποία έχουν υιοθετήσει αυτή τη νέα αισθητική. Όπως θα δούμε, αυτά τα ξενοδοχεία δεν σχεδιάστηκαν και διακοσμήθηκαν τυχαία με αυτόν τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξενοδοχεία, που στεγάζονται σε κτίρια με ιδιαίτερο ιστορικό παρελθόν, όπως παλιά εργοστάσια και ξενοδοχεία.Το σημερινό τους design αποτίει κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής σε αυτό ακριβώς το παρελθόν. Σε κάθε χώρο τους ο επισκέπτης γίνεται μάρτυρας μιας ιδιαίτερης αισθητικής συνάντησης. Το παρελθόν συναντά το παρόν και η αίγλη και η κομψότητα των vintage επίπλων δένει αρμονικά με μοντέρνα αλλά και βιομηχανικά στοιχεία. Κάθε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία αποτελεί ένα κολλάζ από φθαρμένα έπιπλα και ανακυκλωμένα αντικείμενα, γεμάτα αναμνήσεις, προσδίδοντας έτσι φαντασία, πρωτοτυπία και μια γλυκιά νοσταλγία στο χώρο. Αυτό, όμως, που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για μια αισθητική επιλογή αλλά και για μια ιδεολογία. Αυτή η νέα τάση στο design μπορεί να χαρακτηριστεί οικολογική, καθώς και εξιδανικευτική προς το παρελθόν, γιατί λατρεύει το αυθεντικό, ακόμη και αν έχει υποστεί φθορές.

Σημαντική είναι, επίσης, και η συνεισφορά των ξενοδοχείων αυτών στην ανάπτυξη της περιοχής που βρίσκονται, επιδιώκοντας τη σύναψη συνεργασιών με επιχειρηματίες της περιοχής, την έκθεση έργων τέχνης ανερχόμενων καλλιτεχνών και την αγορά τοπικών προϊόντων για τα εστιατόρια και τα μπαρ τους. Κλείνοντας, να αναφέρουμε, ότι αυτά τα ξενοδοχεία παρά το «παλιομοδίτικο» decor τους, προσφέρουν στον επισκέπτη σύγχρονες ανέσεις, ενώ χρησιμοποιούν κυρίως το διαδικτυακό χώρο για τη προβολή τους, έχοντας έντονη παρουσία στα Social Media, ακόμη και δικό τους blog.

Έλενα Καραγκούνη

 

PDF
Κατεβάστε Δωρεάν,  αποθηκεύστε  
και διαβάστε ολόκληρο
το ετήσιο Περιοδικό / Οδηγό Hotel Design 2015
(Adobe Reader)

Flash 
Διαβάστε Δωρεάν ολόκληρο
το ετήσιο Περιοδικό / Οδηγό Hotel Design 2015
(Flash Player)

 

Back to Top