Ξενοδοχείο στο Abu Dhabi

page11_C
Κάτοψη ισογείου
page11_E
Κάτοψη τυπικού ορόφου
page11_D
14ος όροφος – Νυκτερινό κέντρο.

Αρχιτέκτονες: Γραφείο Μελετών Α.Ν. Τομπάζη
Ομάδα Μελέτης: Ε. Χαλκιά – Πλαϊνη, Μ. Βενέτη, Α. Ζιακάκος
Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός: Καθ. Σ.Μ. Αγγελίδης

Σύμβουλοι Μηχανολόγοι – Ηλεκτρολόγοι: Φ. Κρίσπης, Δ. και Α. Αλεξόπουλος.


Θέση

Η θέση του ξενοδοχείου είναι στην ανατολική άκρη του Abu Dhabi.
Ο χώρος περικλείεται από τον δρόμο πρόσβασης και η κάλυψη έγινε ολική, σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό του Abu Dhabi.

Βασικές αρχές
Αποφασιστικός περιορισμός για την ανάπτυξη του κτιριακού όγκου είναι η ανάγκη κάλυψης ολόκληρου του οικοπέδου (15x30m) στο ισόγειο, με το δικαίωμα να επεκταθεί σε όλες τις πλευρές 1,20 μέτρα μόνον, πάνω από το ισόγειο.
Οι κλιματολογικές συνθήκες οδήγησαν του αρχιτέκτονες να διερευνήσουν μια ανάπτυξη του κτιριακού όγκου σε κάθετες στενές λωρίδες κλειστών page11_Jόψεων, με ακόμη στενότερες λωρίδες από τζαμαρίες μεταξύ τους, οι οποίες σκιάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις από μπαλκόνια που προεξέχουν προσθέτοντας επί πλέον στο τελικό σχέδιο, μια αντίθεση με το υπόλοιπο κλειστό στην όψη και σε χρώμα άμμου κτιριακό συγκρότημα.
Πιστεύεται ότι αυτή η λύση, μαζί με τα άλλα ημίκυκλα ανοίγματα, που έχουν προβλεφθεί, για τον φωτισμό στο χαμηλότερο και στο υψηλότερο πάτωμα, δίνει στο κτίριο ένα ξεχωριστό και ενδιαφέροντα χαρακτήρα σε συμφωνία με αυτά που το περιβάλλουν.


Περιγραφή του κτιρίου.

Το κτίριο, παρ’ όλο ότι ο χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος, περιλαμβάνει όλες τις ευκολίες που γενικά βρίσκονται στα ξενοδοχεία διεθνούς επιπέδου. Όλο το κτίριο κλιματίζεται. Οι 10 όροφοι (από τον 4ο – 13ο) περιλαμβάνουν 140 δωμάτια με ατομικό μπάνιο.
Εστιατόριο, cafeteria, night-club και bar υπάρχουν στον 2ο και στον 14ο όροφο. Είσοδος, καθιστικό και διεύθυνση είναι στο ισόγειο. Μια εξωτερική σκάλα κινδύνου υπάρχει στο ένα άκρο του κτιρίου. Ο ολικός όγκος του κτιρίου είναι 27.500m 3 .

 

page11_A page11_Bpage11_Ipage11_H

 

Back to Top