WU Club: οι αβεβαιότητες και το μέλλον!

Το WU Club είναι ένας χώρος γεμάτος αβεβαιότητες, στον οποίο αυτό είναι ένα απτό μέλλον.

Το έργο βρίσκεται σε ένα κτίριο στο CBD του Shantou, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας. Είναι ένα νέο εστιατόριο & κλαμπ, το οποίο έχει την αποστολή να προωθήσει την κουζίνα Chaoshan. Αποτελείται από ιδιωτικές τραπεζαρίες, αίθουσα τσαγιού, μπαρ πούρων, μπαρ ουίσκι και αίθουσα ήχου / βίντεο.

Υιοθετεί μια νέα ιδέα λειτουργίας και παρέχει ένα μοναδικό χωρικό περιβάλλον. Η σχεδιαστική ομάδα το συνέλαβε ως ένα είδος σύγχρονης ενέργειας και εφάρμοσε μια προηγμένη σχεδιαστική ιδέα, με στόχο τη δημιουργία μιας «προσωρινής» χωρικής κατάστασης: ο χώρος είναι προικισμένος με αξία και καθορίζεται από το τι συμβαίνει σε αυτόν.

  

Το φως δρα ως μέσο που μεταφέρει φυσικά φαινόμενα στο χώρο. Οι σχεδιαστές τόνισαν το φως καθώς είναι μια ορατή ουσία και σκοπεύουν να μεταδώσουν τον πνευματικό κόσμο μέσω της υλικότητας του φωτός. Το φως παράγει μια μυστηριώδη, ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ προκαλεί συναισθήματα και ψευδαισθήσεις.

Η ομάδα σχεδιασμού υιοθέτησε μια δημιουργική και πειραματική προσέγγιση για την έκφραση του χρώματος, με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές. Εκτός αυτού, το ξύλινο δάπεδο και τα πέτρινα υλικά δημιουργούν την επιθυμητή αντίθεση.

Το συμπαγές και το μαλακό, το δροσερό και το ζεστό, συγκρούονται όλα μεταξύ τους, αλλά εναρμονίζονται με τον ιδανικότερο τρόπο. Επιπλέον, στοιχεία όπως το χιούμορ, το μυστήριο και τα όνειρα ενσωματώνονται στο χώρο.

Ταυτόχρονα το design δημιουργήθηκε τοποθετώντας το μέλλον στο επίκεντρο ως μια ιδανική κατάσταση στην οποία επιθυμούμε να φτάσουμε. Αυτός ο χώρος φέρνει τους ανθρώπους σε έναν άλλο κόσμο, που είναι σαν έναν εικονικό κόσμο, όπως στις ταινίες. Είναι σουρεαλιστικός, δραματικός και αφηρημένος, με φουτουριστική εικόνα. Επιπλέον, ο χώρος αφηγείται, συνδέει μια σειρά δραστηριοτήτων και σχηματίζει μια ενδιαφέρουσα και θεατρική σκηνή.

  

Πολυγωνικά επίπεδα, κεκλιμένες δομές και “πλωτές” φόρμες μπαίνουν στο χώρο, γεγονός που προκαλεί καθιερωμένες αρχιτεκτονικές αξίες και απελευθερώνει τη φαντασία. Τα ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα ταιριάζουν με τη σύμβαση και υποδηλώνουν μια στάση εξερεύνησης της απροσδιόριστης τάξης και ένα πείραμα επίτευξης αυτοεκτίμησης. Ο χώρος συλλαμβάνεται ως σπασμένο και κενό γλυπτό, το οποίο διαθέτει δραματικές εκφράσεις και καλλιτεχνική ένταση. Μερικές φορές προκαλεί σύγχυση, χαοτική αλλά δελεαστική.

Καθώς η πόρτα του ασανσέρ ανοίγει, οι άνθρωποι μπαίνουν σε έναν άλλο κόσμο. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με μέταλλο και ανοξείδωτο ατσάλι, πλάκες μαύρης πέτρας και η μεγάλη γυάλινη πόρτα εξοπλισμένη με σύστημα αναγνώρισης προσώπου, προκαλούν την περιέργεια των ανθρώπων να εξερευνήσουν τον σκοτεινό χώρο.

Οι ακανόνιστες κατασκευές αποτελούν χώρο που μοιάζει με γλυπτική. Λεπτές δίοδοι ύψους 5,2 μέτρων συνδέουν όλες τις λειτουργικές περιοχές. Οι δομές που βρίσκονται σε κλιμακωτά ύψη δημιουργούν “αιωρούμενα” οπτικά εφέ μέσα στο χώρο και ακόμη και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται επικίνδυνοι και απόμακροι. Η βαφή τοίχου διαθέτει μεταλλικές υφές και η επίστρωση οροφής κάνει τον χώρο να φαίνεται σουρεαλιστικό.

  

Project Name: WU Club
Client: Ms. Wu
Design Company: AD ARCHITECTURE
Chief Designer: Xie Peihe
Design Team: AD ARCHITECTURE
VI Design: Lin Shaobin
Project Location: Shantou, Guangdong
Project Area: 600 m2
Photographer: Ouyang Yun

Back to Top