Plane House: Το design και η φύση



Το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά είναι το να είσαι έξω. Στόχος του Plane House είναι η συγχώνευση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και των δύο και ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον τοπίο.

Για να αποφύγετε τους όγκους που χωρίζουν και κυριαρχούν στο χώρο, οριζόντια επίπεδα εισάγονται στην πλαγιά, παρέχοντας αμέσως επίπεδα για ηλιοθεραπεία, ύπνο και φαγητό, καθώς και τεράστια, ανοιχτή περιοχή σκιάς.

Δροσίζουν και σκιάζουν το χώρο κάτω επιτρέποντας παράλληλα τη ροή του ηλιακού φωτός και διατηρώντας την εκπληκτική θέα πάνω από την ακτογραμμή. Ο χώρος μεταξύ των επιπέδων καθορίζεται από διάφορα εύκαμπτα πάνελ και γυάλινες οθόνες. Οι καθορισμένες ζώνες μαγειρέματος, φαγητού και χαλάρωσης αντισταθμίζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν άνεση χωρίς να θυσιάζουν χώρο.

Η πισίνα είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να απολαύσετε τη θέα αλλά και για να εκμεταλλεύεστε ένα δροσερό αεράκι πάνω από τη βεράντα και στο σπίτι καθώς ο βόρειος άνεμος ρέει ανηφορικά και πάνω από την επιφάνειά του. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ τροφοδοτούν τους μηχανικούς της πισίνας και το γκρι νερό ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για άρδευση, έκπλυση και πυρόσβεση.

DESIGN TEAM: KONSTANTINOS KARAMPATAKIS, MARIVENIA CHIOTOPOULOU
PHOTOGRAPHER: YIORGOS KORDAKIS
AWARDS: WINNER OF THE BEST VACATION AWARD IN THE KTIRIO 30 YEARS AWARDS 2016
Πηγή: k-studio.gr