F.U.L.L Bar: Twist design – balbek bureau

Το F.U.L.L. Bar, που βρίσκεται έναν όροφο κάτω από το εστιατόριο Barvy στο Κίεβο, δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον Nazar Makarov, τον bartender του εστιατορίου και νικητή του διαγωνισμού World Class Ukraine 2018 και του  Eastern European Final of the Drinks Come True by Bombay Sapphire 2019.

Το μπαρ τοποθετείται ως το πρώτο ουκρανικό εργαστήριο κοκτέιλ που προσφέρει στους επισκέπτες του μια επιλογή μοναδικών προϊόντων και αξέχαστης εμπειρίας που δεν είναι διαθέσιμα σε παραδοσιακά εστιατόρια και μπαρ.

Εάν θέλει κανείς να δοκιμάσει εκλεπτυσμένες παραλλαγές παραδοσιακών κοκτέιλ ή να απολαύσει κατά παραγγελία ποτά που δημιουργούνται ακριβώς μπροστά στα μάτια του – αυτό είναι το ιδανικό μέρος.

Η εμπειρία του μπαρ δημιουργείται από τη σύντηξη στοιχείων που προκαλούν μια αίσθηση μαγείας, που ξετυλίγεται στον χώρο: μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσκαλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική εβδομάδα.

Η χαλαρή αύρα συνδυάζεται με πολύχρωμους προβολείς, σε ζεστές αποχρώσεις, που τονίζουν το εσωτερικό και τα μοναδικά του διακοσμητικά- και όχι μόνο- στοιχεία.

Αναπόφευκτα, βρίσκεται μέσα στον υπερσύγχρονο χώρο τεχνολογίας, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό πίσω από το γυάλινο διαχωριστικό του καθιστικού. Και φυσικά, είναι πλήρως ενημερωμένο ως προς την εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού που εργάζεται εδώ, από το κορυφαίο bartender και mixologist του F.U.L.L. μέχρι τον νεότερο σερβιτόρο.

Ο πυρήνας των εγκαταστάσεων είναι μια ορθογώνια μπάρα, κεντρικά τοποθετημένη και περιτριγυρισμένη, και στις τρεις πλευρές της, από σειρές σκαμπό. Το σχήμα της μπάρας επαναλαμβάνεται ακόμα και στην οροφή με μορφές που θυμίζουν το γράμμα D.Η γεωμετρία της οροφής είναι πολύπλοκη και οργανική, ταιριάζει καλά με τα φυσικά υλικά, τα έπιπλα και το εσωτερικό design, συνολικά.

Περισσότερα καθίσματα βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων – για ένα ή δύο άτομα, ή μικρές παρέες ατόμων.Το χρώμα τους είναι πορτοκαλί και γκρι και χαρακτηρίζονται από μια vintage αισθητική που ολοκληρώνεται από τα σύγχρονα υφάσματα.

Η μη παραδοσιακή προσέγγιση του προϊόντος και του σχεδιασμού του μπαρ έχει εκδηλωθεί και στην υιοθέτηση πήλινων- κεραμικών στοιχείων. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κάτι όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακό το οποίο θα γινόταν πιο μοντέρνο.

  

Γι ‘αυτό στο F.U.L.L. τα σκεύη του μπαρ, συνήθως κατασκευασμένα από κεραμικό και γυαλί, μοιάζουν με σκαλιστό σκυρόδεμα ή ασβεστοκονίαμα. Είναι κατασκευασμένο από οκτώ συστατικά, έξι από τα οποία είναι οργανικά και δύο μη τοξικά. Είναι πολύ πιο ανθεκτικό και λιγότερο εύθραυστο από το γυαλί ή το κεραμικό.

Υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες, βεστιάριο και χώρος αναμονής, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από φινιρίσματα Ουκρανικού γρανίτη. Το concept του F.U.L.L. Bar είναι μια καινοτόμος προσέγγιση, εμπνευσμένη από το μέλλον, για την κουλτούρα των cocktails. Δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι αυτή η ιδέα υποστηρίζεται αναμφίβολα από το design του χώρου – ο οποίος είναι μεν ανοιχτός αλλά μυστηριώδες, με μια ηρεμία χρώματος και μια πινελιά χρυσού, ταυτόχρονα φιλικός και φιλόξενος.

Project Name: F.U.L.L. Bar
Architecture Firm: balbek bureau
Owners: Nazar Makarov
Completion Year: 2019
Gross Built Area: 150 sq.m
Seating capacity: 38 persons
Project location: Kyiv, Ukraine
Lead Architects: Slava Balbek, Yevheniia Dubrovskaya, Liubov Myronchuk, Alyona Tryhub, Andrii Taran

Back to Top