A PIECE OF CHEESE, Αγορά Μοδιάνο

A PIECE OF CHEESE: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ

Η ομάδα των TAKA+PARTNERS ανέλαβε τον σχεδιασμό του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης του τυροκομείου Αρβανίτη, στην Ιστορική Αγορά Μοδιάνο, η οποία μέσω της πρόσφατης αναγέννησής της μετατράπηκε σε ένα Food Market concept νέας γενιάς. Το τυροκομείο Αρβανίτη με έδρα της παραγωγικής του διαδικασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου, με μακρά οικογενειακή παράδοση, αξιέπαινη και πολυβραβευμένη πορεία σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του ιστορικού κτιρίου της Αγοράς, το περιορισμένο μέγεθος του καταστήματος αλλά και η ιδιαίτερη χωροθέτηση του καταστήματος στην Αγορά, αποτέλεσαν πρόκληση για την σχεδιαστική ομάδα. Κεντρική ιδέα του σχεδιασμού αποτέλεσαν, τόσο η επιθυμία των πελατών, να αντανακλάται ευκρινώς η ιστορία και η εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης που μετράει τρεις γενιές παραγωγών, όσο και ο σεβασμός στην μορφολογία του ιστορικού κτιρίου της Αγοράς Μοδιάνο. Ιστορικά και παραδοσιακά σχεδιαστικά πρότυπα αποδίδονται με μια φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση.

PROJECT DATA
Τίτλος έργου: A PIECE OF CHEESE
Κατηγορία: Εμπορικοί + Επαγγελματικοί χώροι
Τοποθεσία: Αγορά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Πελάτης: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.
Επιφάνεια: 18 m2
Χρόνος μελέτης & υλοποίησης: 2022
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικού χώρου : TAKA+PARTNERS
Επικεφαλής αρχιτέκτων: Ασπασία Τάκα
Oμάδα μελέτης: Μαρία Αβραμίδου, Μαρτσέλα Τζιουλιάνα Ανθρακοπούλου, Στελίνα Ρίζου, Βάσια Παπαδάκη
Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη: Αθηνά Σαββίδου και Συνεργάτες
Άδεια Λειτουργίας: Άκης Τσιούρας και Συνεργάτες
Φωτογραφίες: Kim Powell Photography

Back to Top