Το πράσινο δεν είναι απλώς ένα χρώμα, είναι στάση ζωής

ASQUIAT: Το έργο ανακαίνισης του καταστήματος-εργαστηρίου της 3QUARTERS, μιας από τις πρώτες βιώσιμες επιχειρήσεις upcycling στον χώρο της μόδας, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Η 3QUARTERS είναι μία από τις πρώτες καινοτόμες επιχειρήσεις βιώσιμης μόδας στην Ελλάδα ανακύκλωσης τέντας σε πολυμορφικές τσάντες και αξεσουάρ. Στο πέμπτο κι όλας χρόνο η εταιρεία έχει καταφέρει να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό και η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής απαιτούσε όχι μόνο μεγαλύτερο χώρο, αλλά και ένα concept store που θα ταυτιζόταν με τις αξίες του brand.

Εργαστήκαμε με περιορισμένο προϋπολογισμό, προσπαθώντας να υποστηρίξουμε πλήρως τις αρχές του brand για βιωσιμότητα, τοπικότητα και επανάχρηση. Μεταφράζοντας την αειφορεία σε χρώμα, και κρατώντας το πράσινο ψηφιδωτό δάπεδο της δεκαετίας του ’60 που είναι χαρακτηριστικό αυτής της εποχής σαν αφορμή, δημιουργήσαμε μια πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας.Πετύχαμε έτσι να δώσουμε μια ψευδαίσθηση της αργής ζωής και του βιώσιμου τρόπου ζωής στο πιο πολύβουο και αστικό σημείο της πόλης.

Το πράσινο χρώμα συνδέεται με τη φύση και τη βλάστηση και το χρώμα της μέντας πιο συγκεκριμένα με την ηρεμία, τη φρεσκάδα και την ευεξία. Η αίσθηση που δημιουργείται επομένως είναι της άνεσης και της χαλάρωσης, όπου οι πελάτες νιώθουν σαν μέλη μιας ηθικής κοινότητας. Η επιλογή ενός απλού και καθαρού σχεδιασμού λειτουργεί με δύο τρόπους: είναι ένας ξεχωριστός καμβάς μιας συνεχούς μεταβαλλόμενη συλλογή πολύχρωμων προϊόντων, και ταυτόχρονα προσφέρει μια ώθηση προς μια πιο βιώσιμες και πράσινες επιλογές.

Φωτισμός: VIOKEF
Χρώματα: Vivechrome Dulux Trade
Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός: ΚΑΥΚΑΣ – Schneider electric
Χρηματοδότηση: The People’s Trust – www.thepeoplestrust.org
Φωτογράφιση: Μπάμπης Λουιζίδης @babislouzidis