Η νέα γενιά των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, έφτασε. Τέλος στη φοβική αντιμετώπιση απέναντι στη φύση και στους αρχαιολογικούς χώρους με τη λογική «μακριά κι αγαπημένοι». Η πρόκληση είναι πλέον το ξενοδοχείο να ενσωματωθεί με το περιβάλλον του και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και στον πολιτισμό.
Η φιλοσοφία όμως της ανακατασκευής του Is Molas είναι το δέσιμο με το περιβάλλον. Η αίσθηση των επισκεπτών πρέπει να είναι ότι ζουν μέσα στη φύση. Οι μελετητές του ξενοδοχείου πιστεύουν ότι οι τουρίστες την επόμενη δεκαετία θα αναζητούν πλέον θέρετρα με γήινα υλικά, απλές κατασκευές, και όχι επιβλητικά τσιμεντένια συγκροτήματα με πισίνες, όσο πολυτελή κι αν είναι αυτά. Εάν πράγματι συμβεί αυτή η «στροφή» του τουρισμού, το Is Molas θα είναι πρωτοποριακό, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Luigi Candida, από το τμήμα Πωλήσεων και Marketing του “Is Molas” διευκρινίζει : «Το θέρετρο IsMolas είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό τουριστικό και αθλητικό προορισμό. Είναι ένας νέος τρόπος ζωής για το νησί της Σαρδηνίας. Οι βίλες αντιπροσωπεύουν μια κοινότητα ικανή να δράσει παράλληλα με το τοπικό περιβάλλον και τον πληθυσμό και να λειτουργήσει συμπληρωματικά με αυτόν. Εδώ είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας αποκλειστικές υπηρεσίες και να τους αφήσουμε να επικεντρωθούν μόνο στην χαλάρωσή τους, την ευεξία τους και την άνεσή τους, χωρίς καμία ανησυχία.»

Και βέβαια, το Is Molas έχει πάρει στα σοβαρά τις δηλώσεις του. Ήδη, το γήπεδο golf πήρε το βραβείο βιοποικιλότητας του 2016 από το διεθνή οργανισμό «Commited to Green». Επίσης, κατασκευάστηκε μία «ένωση» του συγκροτήματος με το βουνό Sulcis ακριβώς από πάνω, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ξεκινήσουν να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο έξω από το δωμάτιο τους και να φτάνουν ανενόχλητοι μέχρι τις κορυφές των 1.000μ του ορεινού όγκου. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν οικειότητα με τη φύση της περιοχής που βρίθει από ιδιαιτερότητες : σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς, ποτάμια, μεσογειακή χλωρίδα και πλούσια πανίδα, από ελάφια μέχρι χρυσαετούς.
Το «Is Molas» είναι οργανωμένο σύμφωνα με το master plan του Fuksas σε 9 τμήματα, που τα αποκαλεί «νησιά». Είναι στην πράξη αυτοτελείς οικισμοί δομές, μικρές κοινωνίες, ο καθένας με όλες τις απαραίτητες δομές για τους ενοίκους τους. Το πιο αξιόλογο στοιχείο του συγκροτήματος είναι οι 15 βίλες, περιτριγυρισμένες από ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα. Για να εγγυηθούν την τέλεια άνεση στις βίλες, για όλες τις εποχές, οι σχεδιαστές και κατασκευαστές επέλεξαν την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας. Προχώρησαν ακόμα περισσότερο και διάλεξαν συγκεκριμένα την Climaveneta ως προμηθευτή τους καθώς γνώριζαν ότι πρόκειται για την εταιρία με τη μεγαλύτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη φιλικότητα με το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, σε κάθε βίλα θα εγκαταστήσουν από μία αντλία θερμότητας PranaWWR γεωθερμικού τύπου, συνολικά 15 λοιπόν, οι οποίες θα αξιοποιούν ως γεωθερμικό μέσο το νερό από τις λίμνες του Is Molas. Σημαντικό είναι ότι οι αντλίες θερμότητας αυτέςμπορούν να λειτουργούν 365 ημέρες το χρόνο, ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών και να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του θέρετρου : ψύξη, θέρμανση, ζεστά νερά χρήσης, θέρμανση πισίνας με ένα και μόνο σύστημα και μηδαμινά λειτουργικά κόστη (απόδοση 650%).
Το προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου NadiSystem των αντλιών θερμότητας Prana της Climaveneta εξασφαλίζει λειτουργική ευελιξία, σημαντική αύξηση στον συνολικό βαθμό απόδοσης (COP-EER), και αντιθέτως σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και στο χώρου τοποθέτησης που καταλαμβάνουν. Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα της πλήρους κατάργησης του παραδοσιακού συστήματος λέβητα & πετρελαίου, κάνει τις αντλίες θερμότητας Prana την ιδανική λύση για εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας σε ξενοδοχεία κάθε μεγέθους και γιατί όχι και κατοικίες.