Ταβέρνα, FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL



Από την ομάδα σχεδιασμού ζητήθηκε να ανακαινισθεί η υπάρχουσα ταβέρνα, που βρίσκεται στον όρμο κάτω από το ξενοδοχείο Arionas, μπροστά από μια αμμώδη παραλία.

 

Το Four Seasons οραματίστηκε αυτό το κτίριο ως μια ενημερωμένη ελληνική ταβέρνα που θα λειτουργούσε όλη την ημέρα και τη νύχτα, προσφέροντας το επίπεδο εξυπηρέτησης που υποδηλώνει η μάρκα του αλλά έχει τις ρίζες της στην ελληνική παράδοση “οι άνθρωποι να γιορτάζουν και να μοιράζονται φαγητό σε παραθαλάσσια τοποθεσία”.

Από την αρχή ήταν σκόπιμο η πρόταση αυτή να διαχωριστεί από την αρχιτεκτονική των καμπάνων, παίρνοντας την ενέργειά της από το τοπίο έτσι ώστε να είναι σε αρμονία και να μην προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες δηλώσεις των αρχικών μοντερνιστικών δομών.

Οι πέργκολες και ο όγκος της αρχικής ταβέρνας τοποθετήθηκαν στο τοπίο σε δύο επίπεδα. Αυτό το τοπίο από τεχνητές βεράντες από πέτρα ήταν η κύρια έμπνευσή μας όταν ήρθε ο σχεδιασμός της νέας ταβέρνας. Η πρότασή μας ήταν να ενσωματώσουμε το κτίριο ακόμη περισσότερο σε αυτό με νέες πέργκολες που θα επεκτείνονταν με τα περιγράμματα του και θα αναμιγνύονταν σε αυτά.

Το αναβαθμισμένο τοπίο διασταυρώνεται με πέτρινα μονοπάτια και ράμπες πρόσβασης σε όλο το μήκος. Αυτό προσδίδει μια δυναμική γεωμετρία με γνώμονα την κυκλοφορία στον ιστότοπο, η οποία ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περάσουν από το ξενοδοχείο και τα μπανγκαλόου cabana, μέχρι την παραλία. Στην πρόταση αυτή η ομάδα προσπάθησε να μεταφράσει αυτό το δυναμικό τοπίο στη μορφή του κτιρίου και να συνδυάσουμε το 2 όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι εγκαταστάσεις του πίσω κτηρίου του ίδιου του οικοδομήματος περιέχονται στους πέτρινους τοίχους της βεράντας, μια βυθισμένη δομή με πράσινη οροφή. Μπροστά τους είναι μια πέργκολα Iroko, που κάθεται στο αποτύπωμα της αρχικής πέργκολας αλλά εμπνευσμένη από τη δυναμική γεωμετρία του ίδιου του χώρου. Αντανακλώντας τον καμπύλο σχεδιασμό του ξενοδοχείου – και σε αντίθεση με το παρακείμενο πιο τυπικό κτίριο της Ναυσικά – η πέργκολα αποκλίνει ως απάντηση. Και οι δύο πέργκολες παίρνουν τη μορφή τους από το τοπίο, τονίζοντας τη βεράντα μεταξύ τους και μπλέκονται σαν 2 τόξα.

K-STUDIO DESIGN TEAM:GIORGOS MITROGIORGIS, ALEXIS CHORTOGIANNIS,CHRISTOS SPETSERIS, VASSILIS ELEFTHERIADIS, DIMITRA PAVLAKOU, NANTIA KARAMPINI, ELENI ARONI, MENI GENTIMI, THODORIS KANTARELIS, STAVROS KOTSIKAS, LILA SIMOU
PHOTOGRAPHY: PETER LANDERS, YIORGOS KORDAKIS

Πηγή: k-studio.gr