Τέχνη και Φωτογραφία στο St.George Lycabettus

ΜελέτηΣχεδιασμόςΕπίβλεψηPositive + Architects
ΚατασκευήEleven Constructions
Photoshooting: Red Light Productions

Το πολυβραβευμένο 5* ξενοδοχείο St. George Lycabettus, αποτελεί παράδειγμα μοντέρνας πολυτέλειας και διαχρονικής κομψότητας. Το ίδιο απέδειξε και πρόσφατα, μέσα από την ανακαίνιση όλων των δωματίων του.

Το εντυπωσιακό design του St. George Lycabettus είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο «Art – Fashion- Photography», με «άρωμα» Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί όροφος αφιερωμένος σε Έλληνες σχεδιαστές μόδας, Έλληνες ζωγράφους και φωτογράφους. Αναδεικνύονται διαχρονικής αξίας σχεδιαστές όπως ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Ντίμης Κρίτσας, ο Βασίλης Ζούλιας, η Λουκία, αλλά και πιο σύγχρονοι εκφραστές της, όπως η Μαίρη Κατράντζου, ο Βαλταδώρος, η Εριφύλλη, η Δάφνη Βαλλέντε, ο Λάσκαρης, ο Ντάσιος, η Λ. Κατσανίδου, η Ορσαλία Παρθένη, η Χαρά Λεμπέση, η Σοφία Κοκοσαλάκη.

Οι Σουίτες «Αnna Molinari» και «Pierre Cardin» είναι αφιερωμένες στους γνωστούς διεθνείς σχεδιαστές μόδας, που ήταν τακτικοί επισκέπτες του ξενοδοχείου και χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένο design, μετατρέποντας τις σουίτες σε ένα κομψό «ναό» μόδας.

Η καλλιτεχνική εμπειρία του επισκέπτη συνεχίζεται και στους διαδρόμους, όπου εκτίθενται έργα που παρουσιάζουν την ιστορία της μόδας, από το βιβλίο του Δ.Λυμπερόπουλου «Ελληνική Μόδα 1900-2000».

Στον 1ο όροφο, που φιλοξενεί έργα σύγχρονων φωτογράφων (όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Π.Βασιλόπουλος), θα συναντήσουμε θεματικές εμπνευσμένες από τον αστικό ιστό, αλλά και τη φύση και τη σύγχρονη τέχνη, καθιστώντας τη διαμονή του επισκέπτη μια βιωματική εμπειρία.

Στον 5ο όροφο που φιλοξενεί έργα σύγχρονων ζωγράφων (όπως η Ιφιγένεια Κορακιανίτου κ.α.), η εμπειρία στο χώρο μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων.

     

Με την ευκαιρία του Greek Fashion Floor, στις 15 Ιουνίου ήρθαν στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο
St.George Lycabettus οι οι διεθνούς φήμης Γάλλοι σχεδιαστές Jean-Claude Jitrois & Chantal Thomass σε εκδήλωση με θέμα “H μόδα ως μέσο διαπολιτισμικού διαλόγου” την οποία παρουσίασε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ε.Ι.Π.Δ., κυρία Ada Ηλιοπούλου

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top