Πρωτοποριακό κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Το νέο κτίριο γραφείων που σχεδιάστηκε απο την AD Architects & Designers, θα έχει την πιστοποίηση Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) GOLD απο το U.S. Green Building Council.

Η πιστοποίηση LEED είναι μια επιβεβαίωση των προσπαθειών της AD Architects & Designers για τη δημιουργία επαγγελματικών κτιρίων που σέβονται το περιβάλλον αλλά και μειώνουν το ενεργειακό κόστος  για τους επενδυτές.

To νέο επταώροφο βιοκλιματικό κτίριο, συνολικού εμβαδού 6.900 τ.μ. βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119 στην Αθήνα.

·         Περιλαμβάνει γραφεία και χώρους συνεδριάσεων, καθώς και χώρο στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα εμβαδού 2700 τ.μ.

·         Το βασικό στοιχείο της μορφολογικής λύσης στις όψεις που επιλέχθηκε είναι η χρήση διάτρητων πάνελ στο χρώμα του οξειδωμένου χαλκού.

·         Τα πάνελ λειτουργούν ως σκίαστρα στο νότιο και δυτικό προσανατολισμό και ως ”στηθαία” του κτιρίου.

·         Χρησιμοποιήθηκαν υλικά κατασκευής μικρής ενεργειακής επιβάρυνσης και κατανάλωσης και ο περιβάλλον χώρος φυτεύτηκε σε όλα τα επίπεδα  βελτιώνοντας το μικροκλίμα.

·         Το κτίριο εντάσσεται αρμονικά  στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον και ταυτόχρονα ξεχωρίζει αφήνοντας το αποτύπωμα της εποχής του.

       

Για να εγκριθεί η πιστοποίηση LEED σε κάθε κτίριο γραφείων θα πρέπει να υπάρχει μια μακρόχρονη δέσμευση για τον σεβασμό του περιβάλλοντος και σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα και διευθυντή του γραφείου A&D Architects & Designers, κον  Κλέαρχο Μαλέα :

“Η βιωσιμότητα είναι μια αξία που μας καθοδηγεί καθ’όλη τη διάρκεια μελέτης ενός έργου ή ενός project ανακαίνισης επαγγελματικού κτιρίου. Είναι στην βάση κάθε αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και προγράμματος που εφαρμόζεται από την ομάδα των αρχιτεκτόνων και μηχανικών μας. Είτε πρόκειται για κτίρια γραφείων, για καταστήματα τροφίμων, γραφεία τραπεζών ή τουριστικές εγκαταστάσεις, οι αρχές μας είναι ο επαγγελματικός σχεδιασμός προς όφελος των χρηστών αλλά και των επενδυτών. Αυτό δίνει αξία στην επένδυση των πελατών μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας υλοποιούν τα project.»

Back to Top