Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να εργάζεται σε μια παραλία;



Ο σχεδιασμός των νέων κεντρικών γραφείων για την αποτελεσματική επικοινωνία στη Βαρκελώνη μετατρέπει το χώρο εργασίας σε μια παραλία, φέρνοντας μια φρέσκια και διασκεδαστική ατμόσφαιρα που προσκαλεί την ομάδα να διατηρήσει μια θετική στάση, ως μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας.

Η σουηδική εταιρεία Effective προσέγγισε το EL EQUIPO CREATIVO με ένα διαυγές όραμα: να προσφέρουν στους νεαρούς Σουηδούς τους έναν νέο διασκεδαστικό και φρέσκο ​​χώρο εργασίας στη Βαρκελώνη και που τους επιτρέπει να απολαύσουν τις εκδηλώσεις τους «μετά τη δουλειά», καθώς και άλλες σημαντικές δραστηριότητες με
εταιρική στρατηγική.

Από την αρχή, το γραφείο EL EQUIPO CREATIVO κατάλαβε ότι το στοιχείο που απαιτείται ήταν ένας σχεδιασμός που θα μιλούσε για την πόλη της Βαρκελώνης, δεδομένου ότι ο χώρος ήταν το κύριο στοιχείο έλξης για τους Σουηδούς- προσωπικό που μετακομίζει στη νέα εταιρεία- και πιο συγκεκριμένα μια αυθόρμητη και φρέσκια Βαρκελώνη, γεμάτη χρώμα και χαρά.

Τα γραφεία βρίσκονται στη γειτονιά Poble Nou, μια παλιά βιομηχανική και εργαστηριακή περιοχή δίπλα στην ακτή, που σήμερα μετατράπηκε σε νέο τεχνολογικό και καλλιτεχνικό κέντρο της πόλης: το νέο «μέρος που πρέπει να είναι» για κάθε νέα εταιρεία. Η γειτνίαση με την θάλασσα, και η ιδέα της δημιουργίας ενός παιχνιδιάρικου εργασιακού χώρου για νέους Σουηδούς στη Βαρκελώνη, έκανε τους σχεδιαστές να σκεφτούν να δημιουργήσουν ένα
γραφείο εμπνευσμένο από την παραλία. Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να εργάζεται σε μια παραλία;

Ο κύριος χώρος της έδρας είναι το μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο απαιτεί πολύ προσεκτική ακουστική λόγω του τύπου εργασίας που πραγματοποιείται εκεί. Το EL EQUIPO CREATIVO χρησιμοποίησε ηχομονωτικά
στοιχεία ως μία από τις κορυφαίες στρατηγικές σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωντανή ακουστική οροφή που προσομοιώνει πετσέτες παραλίας με έκρηξη φωτεινών χρωμάτων και ναυτικών ριγών.

Το υφασμάτινο δάπεδο με μοκέτα λειτουργεί ως οργανικό αντίθετο προς το ταβάνι. Σε διαφορετικές αποχρώσεις και ποιότητες του μπλε, το χαλί προσομοιώνει το θαλασσινό νερό μιας παραλίας.

Το αποτέλεσμα είναι ένας δυναμικός χώρος που δημιουργεί έναν ενεργητικό εργαζόμενο και μια θετική στάση μεταξύ του προσωπικού, μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας.

Η κουζίνα αντιπροσωπεύει το alter-ego του χώρου εργασίας. Στρατηγικά τοποθετημένη δίπλα στην πρόσοψη
και απευθείας συνδεδεμένη με τη βεράντα — τον άλλο κύριο πρωταγωνιστή των γραφείων — η κουζίνα είναι η
θέση για κοινωνικοποίηση κατ ‘εξοχή.

Ο σχεδιασμός και στους δύο χώρους αντικατοπτρίζει την πιο παιχνιδιάρικη και σπορ αισθητική στην παραλία, προσφέροντας διαφορετικά καθίσματα και δυνατότητες όπως: περισσότερα τραπέζια σανίδων, επιτραπέζια παιχνίδια, μπιλιάρδο ακόμη και ένα κιόσκι-μπαρ για after-work πάρτι.

Συνολικά, μέσω του design που επικεντρώνεται στην εμπειρία του χρήστη, το προσωπικό της εταιρείας
γίνεται ο πρωταγωνιστής του ίδιου του χώρου, ενεργοποιεί το στοιχείο. Η στρατηγική σχεδιασμού επιδιώκει να δημιουργήσει μια ικανοποιητική εργασιακή εμπειρία, ενεργή, αισιόδοξη και, γιατί όχι, διασκεδαστική! Με αυτόν τον σκοπό, ο σχεδιασμός εισάγει το «παιχνίδι» ως το αντίθετο της ιδέας της «δουλειάς», καθώς το παιχνίδι δημιουργεί συντροφικότητα μεταξύ συναδέλφων. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκό για μια εταιρεία: μια πολύ παραγωγική ομάδα με κίνητρα με μεγάλη αίσθηση συντροφιάς.