Ολική ανακαίνιση κατοικίας, Κομοτηνή

Στόχος του συγκεκριμένου project ήταν η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στην πιο εργονομική του μορφή, με λιτές γραμμές και ποιοτικά υλικά. 

Πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση και οι επεμβάσεις στο χώρο έγιναν με βασική αρχή τη λειτουργικότητα και την ενιαία αισθητική απόδοση του χώρου. Ζητούμενο ήταν φυσικά, ο χώρος να αποπνέει ηρεμία, ζεστασιά και γαλήνη, καθώς προορίζεται να γίνει χώρος πρώτης κατοικίας για ένα νέο ζευγάρι.

Η σύνθεση κινήθηκε μινιμαλιστικά,αφού αυτό είναι το ιδανικό στυλ για όσους αγαπούν την απλότητα και την τάξη, όπως οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου σπιτιού.

Η τέχνη του ελάχιστου είναι λιτή και αυστηρή, με έμφαση στα γεωμετρικά σχήματα και γενικότερα, στη γραμμή αυτή καθαυτή. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η γενική μας ιδέα,με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί εντέλει μια ατμόσφαιρα που θα προκαλεί έμπνευση. Τα εμφανή τούβλα στους τοίχους,όπως και τα ξύλινα έπιπλα δίχως περίτεχνα σχέδια προσθέτουν μια βιομηχανική αίσθησηστο σύνολο.

Επιλέξαμε ως κυρίαρχο χρώμα το λευκό στους τοίχους, κλασικό και αγαπημένο, το οποίο λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος στην τριάδα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Χρώματα παστέλ, σε γήινες αποχρώσεις που αντανακλούν το φως και δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας. Αναδεικνύουν τα έπιπλα, τα χαλιά, τις υφές και γενικότερα το διάκοσμο. Στη διακόσμηση επιλέχθηκαν καθαρές, αποφασιστικέςγραμμές και έντονες αντιθέσεις.

Τέλος, έγινε μελέτη φωτισμού ώστε να αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική σύνθεση στο έπακρο, πάντα με υπό την προϋπόθεση ο φωτισμός να είναι διακριτικός, ζεστός και να ξεκουράζει.

Οι επιμέρους κατασκευαστικές λεπτομέρειες στους υπόλοιπους χώρους, τα έπιπλα και υφάσματα υπό το φόντο λευκών και γκρι υλικών λειτουργούν συμπληρωματικά στο συνολικό ύφος της κατοικίας, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ένα σύγχρονο, μοντέρνο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, μελέτη διαρρύθμισης και διακόσμησης:  Δάγκα Αγγελική &  Δάγκας Γιώργος, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Π.Θ. [Schema Design Lab]
ΕπαγγελματικήΦωτογράφιση : ΜηνάςΜποντρότσος

Back to Top