Κατοικία στις Σπέτσες / doxiadis+



Ένας πανέμορφος αγροτικός παραθαλάσσιος χώρος με εκπληκτική θέα μετατρέπεται σε κατοικημένο κτήμα. Απαιτείτο εξαιρετικά υψηλή ποιότητα σχεδιασμού και κατασκευής, αλλά το αποτέλεσμα έπρεπε να συνδυάζεται με την παράδοση και την ύπαιθρο.

Η λεπτομέρεια αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα, από τη διατήρηση του εδάφους και τη διαχείριση των όμβριων υδάτων έως τους δρόμους και τον φωτισμό, όλα εναρμονισμένα με το ιστορικό τοπίο και τα κτίρια του νησιού.

Το συνολικό project περιελάμβανε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τοπίου έως εκτεταμένα σχέδια κατασκευής όλων των χαρακτηριστικών του τόπου και του τοπίου, όπως δρόμους, μονοπάτια, βεράντες, τοίχους, δίκτυα κοινής ωφέλειας, επεξεργασία λυμάτων με βάση τη βλάστηση και φωτισμό.

Τοποθεσία: Σπέτσες, Ελλάδα
χρονολογία: 2005-2007
Πηγή: doxiadisplus.com