Ιδιωτική βίλα στη Γενεύη, Ελβετία



Η βίλα βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου με θέα τη λίμνη της Γενεύης και την ίδια την πόλη. Αυτό είναι το σπίτι μιας μεσογειακής οικογένειας που ζει μόνιμα στην Ελβετία. Το σπίτι είναι απλό, μοντέρνο και κομψό. Ο κήπος ταυτόχρονα είναι απλός και ζεστός, ελβετικός και μεσογειακός.

Η στρατηγική τοπίου ήταν να δημιουργηθούν δύο ζώνες: η εγγενής ζώνη, απέναντι από το Μπιζ, και η μεσογειακή ζώνη, στην προστατευόμενη νότια περιοχή του σπιτιού.

Η στρατηγική ήταν επίσης να καθιερωθεί μια πολύ απλή γενική αίσθηση απλού πρασίνου, η οποία σε συγκεκριμένες τοποθεσίες διακρίνεται από έντονα μοντέρνα στοιχεία όπως η Mediterranean Stripe, η παραλία με βότσαλα δίπλα στην πισίνα που διαθέτει τόσο μεγάλο ελβετικό γρανίτη όσο και μεσογειακό μαρμάρινο βότσαλο, τα λουλούδια, ο κήπος και η χλόη.

Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει γενικό σχεδιασμό τοπίου, σχεδιασμό και επίβλεψη κατασκευής. Τα στοιχεία που σχεδιάστηκαν περιλαμβάνουν τοίχους αντιστήριξης, διαχείριση ομβρίων υδάτων, δομές τοπίου, φωτισμό τοπίου, χωματουργικές εργασίες και βλάστηση.

 

Πηγή: doxiadisplus.com