Η Masquespacio σχεδιάζει ένα cyberpunk γυμναστήριο

Η Masquespacio παρουσιάζει το τελευταίο της σχέδιο για το King Kong Club, το πρώτο έργο του στούντιο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Σκοπός ήταν να σχεδιαστεί ένα γυμναστήριο νέας γενιάς, το οποίο εστιάζει σε τέσσερις διαφορετικές έννοιες ομαδικής προπόνησης: LIFT, η έννοια της προπόνησης δύναμης, RUSH, η ιδέα HIIT που βασίζεται σε bootcamp, BAGS, η έννοια που επικεντρώνεται στην πυγμαχία. και, τέλος, FLOW, η έννοια της εκπαίδευσης που βασίζεται στη γιόγκα.

Ο Max Schirnhofer, ο ιδρυτής του King Kong Club, είχε την αρχική ιδέα να ανοίξει ένα νέο κλαμπ που εμπνεύστηκε από ένα μείγμα τεχνοτροπίας της δεκαετίας του ’80 και της Cyberpunk. Εκτός από αυτή την αισθητική, η Masquespacio πρότεινε την ενσωμάτωση περισσότερων νύξεων φουτουρισμού που προσανατολίζεται στο ίδιο το μοντέρνο κτίριο, προσθέτοντας μια καινοτόμο και εκλεπτυσμένη πινελιά στο χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι μια πρόσοψη που παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι φώτων που τραβάει την προσοχή κάθε περαστικού, ενώ το εσωτερικό σας προσκαλεί να ανακαλύψετε περισσότερα και δημιουργεί την αίσθηση ότι βαδίζετε στο μέλλον. Η ρεσεψιόν, που βρίσκεται στην είσοδο, συνδέεται απευθείας με το μπαρ και το στέκι πίσω από αυτό, που αποτελείται από μια σειρά από καθίσματα και γλάστρες που κατασκευάζονται κατά παραγγελία από σωλήνες κλιματισμού.

Απολαύστε τη θέα καθώς ανεβαίνετε τις σκάλες στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται οι αίθουσες προπόνησης. Η λάμψη των φώτων νέον διαχέεται από τις πόρτες κατά μήκος των διαδρόμων, οδηγώντας στην πραγματική δράση. Στις τέσσερις αίθουσες προπόνησης, γίνεται κατευθείαν μια βουτιά στον κόσμο των ρετρό techno clubs της δεκαετίας του ’80 και δίνεται αυτή η αίσθηση Cyberpunk. Μόλις ολοκληρωθεί η προπόνηση οδηγούμαστε στα αποδυτήρια όπου, για άλλη μια φορά, νιώθουμε την αίσθηση ότι βαδίζουμε στο μέλλον.

Συμπερασματικά, το νέο King Kong Club στο Σάλτσμπουργκ παίζει συνεχώς με μια αντίθεση μεταξύ του μέλλοντος και του ρετρό νέον κόσμου από τη δεκαετία του ’80, ταξιδεύοντας την κοινότητά του σε ένα ζωντανό και μοναδικό ταξίδι από τη στιγμή που φτάνουν μέχρι τη στιγμή που φεύγουν.

Back to Top