Μία σειρά επίπλων με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας

BIO

Τατιάνα-Κρίστυ Διγαλάκη:
Από  νεαρή ηλικία παρουσίασε αμείωτο ενδιαφέρον για το σχέδιο, την Αρχιτεκτονική και το Design. Αποφοίτησε με επιτυχία το τμήμα   Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, ενώ στόχευσε με ζήλο στην συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωσή της, παρακολουθώντας σεμινάρια και προγράμματα εκπαίδευσης γύρω από την αρχιτεκτονική. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο της διακόσμησης και το σχεδιασμό επίπλων σε καταστήματα (όπως κοσμηματοπωλείο, ζαχαροπλαστείο, οπτικά, κατάστημα ρούχων, χώρους εστίασης). Ο σχεδιασμός αποτελεί για εκείνη έναν άμεσο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Σήμερα ζει στα Χανιά, από όπου και κατάγεται και ασχολείται με τον σχεδιασμό χώρων και επίπλων. Όραμα της είναι να  παρουσιάσει την δική της ταυτότητα και τις ανησυχίες της μέσα απ ΄ τα σχέδιά της .

E-mail: tatianachristydesigns@gmail.com

 

Με αφετηρία το design καθώς και τον τρόπο που θα μπορούσε να συμβάλει στην βελτιστοποίηση της ανθρώπινης καθημερινότητας  ξεκινάει μια διαδικασία ατέρμονου σχεδιασμού χώρων και αντικειμένων με σκοπό ολοένα και περισσότερο την διευκόλυνση  της ανθρώπινης καθημερινότητας καθώς και την επίτευξη ενός άρτιου οπτικού αποτελέσματος στα αστικά κέντρα με σκοπό να συνυπάρξουν αρμονικά οι δύο έννοιες:

« Άνθρωπος + Χώρος».

Οι έντονοι ρυθμοί της εποχής μας καθώς και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο τον εποικοδομητικό ελεύθερο χρόνο μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σπίτι μας αποτελεί το προσωπικό μας καταφύγιο και όπως είπε ο Βόλφγκανγκ Γκαίτε:

«Ο πιο ευτυχισμένος, είτε βασιλιάς, είτε χωρικός, είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του».

Ξεκινώντας από απλές έννοιες όπως οι ευθείες και οι καμπύλες γραμμές και με ανησυχίες για τους ρυθμούς της ζωής στις μέρες μας, ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας σειρά επίπλων, που σκοπό έχουν να δώσουν νέα διάσταση στον χώρο μας και ένα μεγαλύτερο προβάδισμα στο design. Η σειρά επίπλων που σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες μας μέσα στο σπίτι χρησιμοποιεί υλικά όπως: ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ABS, corian και plexiglass.

Σχεδιάστρια: Διγαλάκη Τατιάνα-Κρίστυ

LOGO

TRA-angle
TRA-angle

 

Stanza
Stanza

 

FoldedTable
Folded Table

 

Smudge Lamp
Smudge Lamp

 

Twiddle
Twiddle
Back to Top