Έκθεση: GOOD ΝΤΙΖΑΙΝ GREECE 2018

Το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σικάγο (The Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design) και το Ευρωπαικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Περιβαντολογικών Μελετών (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies), σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των διεθνών βραβειών σχεδιασμού «Good Design» διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση Good Ντιζάιν Greece.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 17 Ιουνίου 2018 σε δύο εκθεσιακούς χώρους:
α. Στο Contemporary Space Athens, τον εκθεσιακό χώρο και πυρήνα των δύο οργανισμών στην Ελλάδα (Μητροπόλεως 74, Πλάκα) και
β. Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφόρος Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).

Η συνέργεια μεταξύ των οργανισμών έχει ως στόχο η έκθεση Good Ντιζάιν Greece να αποτελέσει το τελικό σημείο συνάντησης των σχεδιαστικών δυνάμεων της χώρας καθ’όλη την περιδιάβασή τους σε ένα μονοπάτι μεταξύ δύο χώρων όπου οι τολμηροί προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις δημιουργικές προκλήσεις.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης έργων που σχεδιάστηκαν από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές για την ελληνική και κυπριακή αγορά κατά τα έτη 2016-2018. Βασικός σκοπός αποτελεί η προβολή και παρουσίαση των νέων τάσεων στο ντιζάιν και η προώθηση των έργων που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την πρωτοποριακή τους κατεύθυνση. Οι Έλληνες και Κύπριοι σχεδιαστές διατηρούν μια δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή του ντιζάιν εδώ και αρκετά χρόνια κατακτώντας πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Σε μια χρονική περίοδο όπου η ελληνική οικονομία περνάει δύσκολους καιρούς, τα διεθνή βραβεία Good Design επιλέγουν την Ελλάδα και στηρίζουν την ελληνική δημιουργία. Η πρωτοβουλία Good Ντιζάιν Greece έχει εκθεσιακό χαρακτήρα και επιθυμεί να παρουσιάσει τους σχεδιαστές που επιμένουν ελληνικά, καθιερώνουν υψηλά στάνταρντ και συνεχίζουν να είναι εξωστρεφείς.

Η δεύτερη χρονιά του Good Ντιζάιν Greece προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια διαφορετική έκθεση που θα προκαλέσει το διάλογο και θα τροφοδοτήσει τη σκέψη, θα εξερευνήσει την αξία, τα όρια και τις προοπτικές του ντιζάιν στις μέρες μας. Συνεπής με τη φιλοσοφία των βραβείων Good Design, έχοντας μη διαγωνιστικό χαρακτήρα και μακριά από βραβεία που ξεχωρίζουν για πρώτους, δεύτερους κ.ά τίτλους, τα έργα που θα επιλεχθούν θα διακρίνονται συνολικά για τη σχεδιαστική τους δεξιοτεχνία και τόλμη.

Φέτος, το δύσκολο έργο της τελικής επιλογής των έργων προς συμμετοχή και παρουσίαση στην έκθεση, καλείται να φέρει εις πέρας η κριτική επιτροπή που αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της σχεδιαστικής κοινότητας. Τα μέλη της είναι: Γεώργιος Παπαναστασίου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεανώ Πετρίδου, Graphic Designer – we design, Γιώργος Κελέφης, Εκδότης – OZON, OZON Raw, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Industrial/Product Designer – Draw Collective Studio & ME Design Studio, Σέργιος Φωτιάδης, Product Designer – we design και Φίλιππος Φωτιάδης, Αρχιτέκτων – we design.

Οι κατηγορίες υποβολής των έργων είναι εναρμονισμένες με τις παγιωμένες κατηγορίες συμμετοχής των βραβείων Good Design. Για την έκθεση Good Ντιζάιν Greece επιλέχθηκαν οι εξής: 1.Graphic Design/Packaging 2.Industrial Design 3.Environmental Design 4.Furniture Design και 5.Textiles Design.

Η αφίσα μας με κεντρικό στοιχείο το ελληνικό φως ως ένα μέσο συνδιαλλαγής, διάδρασης και επικοινωνίας με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σχεδιάστηκε από το δημιουργικό γραφείο meandyou communication design.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 23 Απριλίου και η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.gooddesigngreece.com όπως επίσης και οι όροι συμμετοχής.

 

Back to Top