Συμπόσιο: Σώμα – Αρχιτεκτονική – Τέχνη

Citylab 2018

Συμπόσιο: Σώμα – Αρχιτεκτονική – Τέχνη

Εργαστήριο: Το Εξαίσιο Σώμα!

Α.Σ.Κ.Τ., 4-7 Οκτωβρίου 2018

Το 6ο πανελλήνιο συμπόσιο/εργαστήριο Citylab 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2018, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην Αθήνα (Πειραιώς 256).

Το συμπόσιο του Citylab 2018 (4-5 Οκτωβρίου 2018) πραγματεύεται την έννοια του σώματος στην πόλη, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Το συμπόσιο επιχειρεί να διερευνήσει εκδοχές της σωματικότητας και τρόπους ενεργοποίησης πολλαπλών ανα-νοηματοδοτήσεων -συμπληρωματικών ή / και αντικρουόμενων- του φυσικού και μη χώρου στην αρχιτεκτονική και την τέχνη μέσα από θεωρήσεις του σώματος.

Στο συμπόσιο θα συμβάλλουν ομιλήτριες και ομιλητές, όπως οι Σταύρος Αλιφραγκής, Σουζάνα Αντωνακάκη, Δημήτρης Αντωνακάκης, Ανδρέας Γιακουμακάτος, Φοίβη Γιαννίση, Νίκος Καλογήρου, Ζήσης Κοτιώνης, Νεφέλη Κυρκίτσου, Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, Πέτρος Μαρτινίδης, Τάσος Μπίρης, Κώστας Μωραΐτης, Ζάφος Ξαγοράρης, Γιώργος Ξηροπαΐδης, Παναγιώτης Πάγκαλος, Κώστας Παπαχριστόπουλος, Μάνθος Σαντοριναίος, Εύα Στεφανή, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Γιώργος Τριανταφύλλου, Σοφία Τσιράκη, Δημήτρης Φατούρος, Δημήτρης Φιλιππίδης και Πάνος Χαραλάμπους.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του εργαστηρίου του Citylab 2018 (4-7 Οκτωβρίου 2018) θα επεξεργαστούν την έννοια του σώματος στην αρχιτεκτονική και την τέχνη μέσα από το διανοητικό «παιχνίδι» του Cadavre Exquis των σουρεαλιστών. Ο χώρος της Πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα θα αποτελέσει το επίκεντρο της περιοχής επέμβασης του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο Citylab 2018 αφορά σε φοιτητές/τριες που έχουν συμπληρώσει το τέταρτο [4ο] εξάμηνο των προπτυχιακών σπουδών τους ή εκπονούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό. Το φετινό Citylab αφορά σε φοιτήτριες και φοιτητές από ποικίλα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα -καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ιστορικούς, γεωγράφους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, νομικούς κ.ά.- ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε τέχνες και επιστημονικά πεδία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στο https://citylabworkshop2018b.tumblr.com/ και από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής Παναγιώτη Πάγκαλο (pagalosp@upatras.gr) και Σταύρο Αλιφραγκή (sa346@otenet.gr).

Back to Top