Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός: Room 18

Ξεκινά η υποβολή συμμετοχών με μειωμένο τέλος!

Early Bird: 40€ από 21/04 έως 30/05
70€ από 31/05 έως 27/06

Αναλυτικές πληροφορίες: www.room18.gr
Την Πέμπτη 21 Απριλίου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού “Room 18”, τον πρώτο διαγωνισμό με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, 18 έως 24m2.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν νέους τρόπους δημιουργικής επανερμηνείας και υπέρβασης των τυπικών προδιαγραφών, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις πιθανές επιθυμίες και προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής ανανεωτικών ιδεών για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας.

Συμμετέχοντες:
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές, σκηνογράφοι, συνθέτες εικαστικών εγκαταστάσεων και δημιουργοί κάθε κλάδου.

Βραβεία:
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία και έξι εύφημες μνείες. Οι τρεις βραβευμένες συμμετοχές, υλοποιημένες σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1), θα παρουσιαστούν στην έκθεση Room 18, (Μουσείο Μπενάκη, 23/11 – 11/12). Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και όλες οι υπόλοιπες συμμετοχές, με σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Κριτική Επιτροπή:
Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Γιάννης Αίσωπος, Γεώργιος Πανέτσος, Γιώργος Τζιρτζιλάκης και Μέμος Φιλιππίδης.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Διάρκεια:
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου.
Η υποβολή συμμετοχών ξεκινά στις 21 Απριλίου.

Συμμετοχές:
– μειωμένο τέλος (early bird): 40€ από 21/04 έως 30/05
– κανονικό τέλος 70€ από 31/05 έως 27/06

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής: www.room18.gr.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Διαγωνισμού θα συγκροτηθεί το Excursus, ένα ανοικτό διαδικτυακό blog για τον Ελληνικό τουρισμό με επίκεντρο την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας, που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Excursus στέλνοντας σχετικό υλικό στη διεύθυνση excursus@room18.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση δημοσίευσης είναι η αναφορά της πηγής προέλευσης.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, θα εκδοθεί ένας ειδικός Τόμος, ο οποίος θα συμπεριλάβει επιλογή των συμμετοχών του διαγωνισμού, σύντομα κείμενα της κριτικής επιτροπής και δοκίμια σχετικά με τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Διοργάνωση:
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού για τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αρχιτεκτονικής αλλά και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής ανά τον κόσμο. Το Room 18 αποτελεί τον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ.