Ημερίδα Αφετηρίες για τη νέα γενιά αρχιτεκτόνων

Σάββατο 27 Μαΐου 2017
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)
Ώρα Έναρξης: 09.30 | Είσοδος Ελεύθερη

Η νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας, παρουσιάζοντας πάνω από 45 διεθνή έργα

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο των Ημερίδων «Αφετηρίες», το Σάββατο 27 Μαΐουστο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς, με ελεύθερη είσοδο. Ταυτόχρονα,10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου σχολιάζουν.

Πώς προσλαμβάνονται τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων, όπως του Andrea Palladio, του Le Corbusier, του Eduardo Souto de Moura, του Jean Nouvel, και του Γιάννη Λιάπη από την νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων;

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων, θα παρουσιάσουν έργα από όλο τον κόσμο, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία δικής τους δημιουργίας. Τα έργα προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας ένα ευρύ – και συχνά πρωτότυπο – φάσμα χρήσεων: κτήρια γραφείων, κατοικίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα μέχρι και πολύ πρόσφατες, περίπτερα, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εκκλησίες και ναοί, σχολεία, λουτράκαι πάρκα.

Η Ημερίδα ξεκινά στις 09.30 και χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές συνεδρίες.

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές εδώ: http://domesindex.com/afetiries/

Η Ημερίδα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ» έχουν παρουσιαστεί στο σύνολο 124 έργα από 190 νέους Έλληνες αρχιτέκτονες, τα οποία συγκεντρώνονται σε δύο πολυτελείς εκδόσεις. Ο πρώτος τόμος έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις ΔΟΜΕΣ, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Δείτε τις ομιλίες από τις προηγούμενες ημερίδες εδώ: https://vimeo.com/domesindex

Back to Top