ΔΟΜΕΣ: ROOM 18
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική

domesΗ Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ παρουσιάζει το ‘Room18’, ένα πρόγραμμα τεσσάρων δράσεων με επίκεντρο την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας και στόχο τη διεύρυνση και αναθεώρηση των ισχύοντων δεδομένων στο τομέα του τουρισμού.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη διοργάνωση ενός Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού (5/4 – 4/7), με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού δωματίου ξενοδοχείου, 18m2. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν νέους τρόπους δημιουργικής επανερμηνείας και υπέρβασης των τυπικών προδιαγραφών σε ανταπόκριση με τις πιθανές επιθυμίες και προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Συμμετέχοντες:

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές, σκηνογράφοι, συνθέτες εικαστικών εγκαταστάσεων και δημιουργοί κάθε κλάδου.

Βραβεία: 

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία και έξι εύφημες μνείες.

Η υποβολή συμμετοχής ξεκινά στις 21 Απριλίου.

Μετά το τέλος του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση ‘Room18’, στο Μουσείο Μπενάκη(23/11 – 11/12), όπου θα παρουσιαστούν οι τρεις βραβευμένες συμμετοχές, υλοποιημένες σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1), δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να βιώσει με πληρότητα την εμπειρία ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και όλες οι υπόλοιπες προτάσεις, με σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Διαγωνισμού θα συγκροτηθεί το Excursus, ένα ανοικτό διαδικτυακό blog για τον Ελληνικό τουρισμό με επίκεντρο την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας, που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Excursus στέλνοντας σχετικό υλικό στη διεύθυνση excursus@room18.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση δημοσίευσης είναι η αναφορά της πηγής προέλευσης.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, θα εκδοθεί ένας ειδικός Τόμος, ο οποίος θα συμπεριλάβει επιλογή των συμμετοχών του διαγωνισμού, σύντομα κείμενα της κριτικής επιτροπής και  δοκίμια σχετικά με τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Room 18 & το Διαγωνισμό θα βρείτε στο www.room18.gr.

Διοργάνωση:

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού για τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αρχιτεκτονικής αλλά και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής ανά τον κόσμο. Το Room 18 αποτελεί τον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ.

Back to Top