Βραβεία Αμερικανικής Αρχιτεκτονικής 2017

Από το 1994, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Chicago Athenaeum, μαζί με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Αστικών Σπουδών, διοργανώνουν τα Βραβεία Αμερικανικής Αρχιτεκτονικής (Αmerican Architecture Awards) για να τιμήσουν τα κτίρια και τις αρχιτεκτονικές κατασκευές και μελέτες, που έχουν σχεδιαστεί  για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό από τους σημαντικότερους Αμερικανούς αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, που ασκούν την αρχιτεκτονική τέχνη σε εθνικό (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και διεθνές επίπεδο, αλλά και αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που ασκούν τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με στόχο να  αποδώσει  φόρο τιμής στις νέες τάσεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να αναδείξει τις νέες κατευθύνσεις πάνω στην αρχιτεκτονική-σχεδιαστική σκέψη.

Για το 2017 ανάμεσα από 300 συμμετοχές η κριτική επιτροπή,  που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και αποτελούνταν από Έλληνες αρχιτέκτονες, βραβεύτηκαν συνολικά 79 κτήρια. Η συνεδρίαση  της  Κριτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2017 στο Contemporary Art Space, χώρος που λειτουργεί ως έδρα του Chicago Athenaeum στην Αθήνα.

Την επιτροπή αποτέλεσαν: ο Γιάννης Γιαννούτσος – Αρχιτέκτονας, ο Παντελής Καμπουρόπουλος – PANK_architects, Architect/Founder, OPA_Open platform for architecture/Partner, ο Νίκος Καζέρος – Αρχιτέκτονας, Senior Lecturer Metropolitan College, Athens, η Ηρώ Νικολακέα – Αρχιτέκτονας, Επικεφαλής του τμήματος Αρχιτεκτονικής   στο Εθνικό   Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (EMΣT), ο Βασίλης Βαβουγυιός Αρχιτέκτονας, Officetwentyfivearchitects, ο Σταύρος Βιδάλης – Αρχιτέκτονας, Stavros Vidalis Architect, ο Μανώλης Βουράκης – Αρχιτέκτονας, Officetwentyfivearchitects.

Όπως κάθε χρόνο όλα τα βραβευμένα έργα συγκεντρώνονται σε μία έκδοση με τίτλο Global Design+Urbanism XVIAmerican Architecture Awards από τις εκδόσεις Metropolitan Arts Press LTD και θα διατίθεται μέσω του European Center(Μητροπόλεως 74) αλλά και online μέσα από το επίσημο website  του προγράμματος  www.americanarchitectureawards.com.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα κτίρια που βραβεύτηκαν για το 2017, για το πρόγραμμα γενικότερα αλλά και το αρχείο των βραβευμένων  έργων εδώ και 2 δεκαετίες  μπορείτε να τα δείτε  στο http://americanarchitectureawards.com/.

Τα εγκαίνια της έκθεσης των Βραβείων Αμερικάνικης Αρχιτεκτονικής θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 20.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως  74, στη Πλάκα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα projects των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos.

Παράλληλα, στο δεύτερο όροφο του χώρου  θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφιερωμένη στην εταιρία Form 4 Architecture, φετινό νικητή του American Prize for Architecture 2017. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 19  projects της εταιρείας. Πληροφορίες για  την εταιρεία Form 4 Architecture μπορείτε να βρείτε εδώ: http://form4inc.com

 Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 20.00.
Διάρκεια έκθεσης: 27/07/2017 έως 10/08/2017

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη –Κυριακή, 15.00- 22.00
Είσοδος ελεύθερη.

Back to Top