ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΡΟΣΗΜΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΡΟΣΗΜΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Εισηγήτρια: Αναστασία Δάλμα
Φθινόπωρο 2018

Ένα αρχιτεκτόνημα κουβαλάει μνήμη και μπορεί να πει ιστορίες χρόνων που κρύβονται μέσα στους ίδιους τους χώρους του. Έχει επίσης τη δύναμη να σε ταξιδέψει και να κινητοποιήσει τις αισθήσεις σου.

Περπατάμε στον δρόμο της μεγαλούπολης, κοντοστεκόμαστε στην πλατεία του ορεινού χωριού, περιπλανιόμαστε στα σοκάκια μιας άλλης χώρας. Αφήνουμε την αρχιτεκτονική να μας οδηγήσει και να μας ξεναγήσει στην κουλτούρα και τις συνήθειες του τόπου που βρισκόμαστε. Το τοπίο πάντα έχει κάτι να πει.

Μια τέτοια περιήγηση θα ξεκινήσουμε αυτόν τον Οκτώβρη, μία φορά την εβδομάδα για δέκα συναντήσεις. Θα επισκεφτούμε άλλες χώρες με διάθεση ταξιδευτή και εξερευνητή. Θα αφουγκραστούμε όσα έχουν να μας πουν και να μας μάθουν κτίρια ή συμπλέγματα, παλάτια, εκκλησίες, πάρκα, κήποι.

Από το Institut du Monde Arabe του Jean Nouvel στο Παρίσι, το Sir John Soane’s Museum στο Λονδίνο, την Santa Caterina Market στην Βαρκελώνη, το Palazzo Pitti με τον εκπληκτικό κήπο του στην Φλωρεντία, μέχρι το «Fallingwater» του Frank Lloyd Wright στην Πενσυλβάνια, τον Καθεδρικό Ναό τηςΑγγλικανικής Εκκλησίας στο Canterbury της Αγγλίας, τον βοτανικό κήπο Majorelle Garden στο Μαρακές του Μαρόκο του  Yves Saint Laurent. Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα ταξίδια μας.

Η αρχιτεκτονική φέρει μηνύματα και προτάσεις. Είναι στο χέρι του ανθρώπου να επιλέξει αυτά που ανταποκρίνονται στην δική του ευαισθησία και να “χτίσει”  το δικό του αρχιτεκτονικό ορόσημο.

Facebook Event εδώ
Διάρκεια:  10 συναντήσεις (15 ώρες)
Έναρξη: Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018
Λήξη: Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 19.00 – 20.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής:
140€ (+ 24% ΦΠΑ) και 125€ (+ 24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους
(υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης το ποσό να εξοφληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις)

Fårö Creative Learning
Έβρου 14, 11527
info@faro.gr
2107717544

Back to Top