Αρχιτεκτονική εισήγηση στα πλαίσια του ENERGY ATHENS

Στα πλαίσια του ENERGY ATHENS 2018, τη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, διοργανώνουμε Εισήγηση Αρχιτεκτονικής, με ομιλητή των Αρχιτέκτονα- Πολεοδόμο-Εικαστικό Χρήστο Κονταρούδη. Με διεθνή εμπειρία σε Πολεοδομικές μελέτες καθώς επίσης και την εμπειρία του ως Εικαστικός σε μεγάλα διεθνή εικαστικά δρώμενα, θα παρουσιάσει τις σκέψεις του με διττή ματιά, στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ΩΡΑ: 19.00-21.00.

ΘΕΜΑ : Η Ιστορική εξέλιξη Οικισμών-Πόλεων-Μεγαλουπόλεων,
προβλέψεις και μέλλον με τη ματιά του Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμου-Εικαστικού Χρήστου Κονταρούδη

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Κονταρούδη:
Αρχιτέκτων Πολεοδόμος

Εργάστηκε από το 1968, σε πέντε διεθνείς εταιρίες Συμβούλων / Μελετητών σε έργα Εθνικής εμβέλειας σε τρείς Ηπείρους. Η μεγάλη εμπειρία του σε Πολεοδομικά Εργα, Αστικό Σχεδιασμό και Οικιστικά ήταν την περίοδο 1974 μέχρι το 2012.
Παράλληλα ως στενός συνεργάτης του διεθνούς φήμης Αρχιτέκτονα Πολεοδόμου Κωσταντίνου Δοξιάδη είχε λάβει μέρος στη μελέτη και είχε αναλάβει αποκλειστικά την εικαστική παρουσίαση, για τους Ανθρώπινους οικισμούς και την Οικουμενόπολη. Στα πλαίσια της Habitat εκτέθηκαν στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Vancouver του Καναδά το 1974 και 1975 αντίστοιχα. Θα παραθέσει και στοιχεία αυτής της παρουσίασης.

Εικαστικός
Από νεαρά ηλικία ασχολήθηκε και συμμετείχε σε πολλές Εκθέσεις σαν μαθητής, φοιτητής και επαγγελματίας. Αποκλειστικά και σε επαγγελματικό επίπεδο ασχολείται με τα Εικαστικά από το 2012. Έχει λάβει μέρος σε πολλές Ομαδικές και Ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το Παρίσι. Το 2014 έλαβε μέρος με 7 έργα του, στα πλαίσια της ART en CAPITAL, στο Grand Palais στο Παρίσι με τη Societe des Independents, και δύο φορές 2015,2017 στην ART CAPITAL στο Grand Palais στο Παρίσι, Societe des Artist Francais, με ένα κάθε φορά έργο επιλεγμένο με αυστηρά κριτήρια επιλογής 24 κριτών.Το έργο του «Immigration» ήταν ανάμεσα στα προτεινόμενα έργα για Μετάλλιο.
Αυτό το έργο εκτέθηκε το 2017 για δεύτερη φορά στο Παρίσι, στο Πολιτιστικό κέντρο
Christiane Peugeot στην Εκθεση “MIGRARTION”, με θέμα την Μετανάστευση.
Τρία Πορτραίτα από αυτό το Εργο (τρίπτυχο) διακρίθηκε το 2016, και περιελήφθηκε στο 17% από το σύνολο Πορτραίτων που έλαβαν μέρος από όλο τον κόσμο στο διεθνή διαγωνισμό
BP Portrait Award under the National Portrait Gallery του Λονδίνου.
Το 2018 το Εργο του CRUCIFIXION” στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού ART.BOX θα εκτεθείθεί στη Νέα Υόρκη την περίοδο 5-16 Μαρτίου 2018.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 22/2 ηλεκτρονικά στο submission@europeanarch.eu ή τηλεφωνικά στο 210 3428511. Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περισσότερες πληροφορίες για τον Χρήστο Κονταρούδη: www.christos-k.com

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018,
ΩΡΑ: 19.00-21.00.
Contemporary Space Athens: Μητροπόλεως 74,Αθήνα.

 

 

Back to Top