The Aficionados: ταξιδιωτική κουλτούρα & hotel design

Μια αποκλειστική κοινότητα που προσφέρει ήδη 100 μοναδικές εγκαταστάσεις για όσους αναζητούν να βιώσουν τη ζωή “out of the box”.

Η The Aficionados, συγκεντρωμένη σε προσεγμένες εκδόσεις κομψών ξενοδοχείων, ιδιωτικών κατοικιών και κατασκευαστών βιοτεχνικών προϊόντων, παρουσιάζεται ως ένας καλά μελετημένος οδηγός που πλέκει επιδέξια τα νήματα της ταξιδιωτικής κουλτούρας, του hotel design, την χειροτεχνία και την αρχιτεκτονική. Ένα εμπορικό κέντρο με όλα τα πράγματα ευχάριστα, ανακαλυφθέντα, κοινά, συλλεγμένα και έξυπνα παρουσιασμένα από μια ομάδα ομοϊδεατών φίλων που ενθουσιάζονται και επιδιώκουν να μοιραστούν την κουλτούρα του στυλ, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της δημιουργικής πολυτέλειας, και την αγάπη για το καλό design και την συναρπαστική αρχιτεκτονική.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 από τον Iain Ainsworth και μια ομάδα έμπιστων φίλων,και γεννήθηκε με στόχο την ενθάρρυνση ισχυρών σχέσεων με άτομα που μοιράζονται την έννοια της αληθινής φιλοξενίας και του στυλ που βασίζεται στην εκτίμηση της δημιουργικής διαδικασίας και του ενθουσιασμού για πολιτιστική δέσμευση. Όλα αυτά με μια δίψα για ανακάλυψη, μια αγάπη για την τοπική κουζίνα και την προσιτή πολυτέλεια.

Με αυτές τις αρχές, το The Aficionados παίρνει τη μορφή ενός αποκλειστικού «εικονικού κλαμπ» για όσους αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Αποτελείται από πάνω από 90 ξενοδοχεία, σπίτια σχεδιαστών για ιδιωτική ενοικίαση και ξενώνες, από όλη την Ευρώπη (σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία. Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία) και ένα υπέροχο φυλάκιο στη Νέα Υόρκη μαζί με μια επιλογή από πάνω από 100 δημιουργούς που ολοκληρώνουν την προσφορά αυτού του εμπόρου πολιτισμού και τρόπου ζωής για ταξίδια και καλή ζωή. Οι Aficionados εκδίδουν επίσης τέσσερα έντυπα περιοδικά: Blueprint Beauts, Farmhouse Fabulous, Casa Gorgeous και Neu Heritage, αυτοπροσδιοριζόμενο, με αυτόν τον τρόπο, ως ένας διαδικτυακός και έντυπος πόρος που συγκεντρώνει με αγάπη επιμελημένες συλλογές ξενοδοχείων, σπίτια, ιδιωτικές βίλες, παραγωγούς και μοναδικά χειροποίητα προϊόντα, όλα εμπνευσμένα από τη δημιουργικότητα, με έντονο στυλ αφήγησης και μια φυσική ζεστασιά.

Στη μορφή των οδηγών, η ιστοσελίδα του The Aficionados συγκεντρώνει μια σειρά από θεματικές επιλογές συστάσεων για να ανακαλύψει κανείς μυστικές τοποθεσίες, καταλύματα, ανθρώπους και χειροποίητα προϊόντα.

Νέα μέλη της κοινότητας Aficionados

Το Emporium των Aficionados με ξενοδοχεία, διαμερίσματα και ξενώνες αυξάνεται καθώς τα νέα μέλη περνούν τα φίλτρα επιλογής. Τα πιο πρόσφατα που έφτασαν είναι τρεις τοποθεσίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα:

Σε ένα όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό βενετσιάνικου στιλ, το ξενοδοχείο ARISTIDE που άνοιξε πρόσφατα στο ελληνικό νησί της Σύρου προσφέρει εννέα εκλεκτικά σχεδιασμένες σουίτες και ένα εκπληκτικό μπαρ στον τελευταίο όροφο με θέα στη θάλασσα. Το αρχοντικό σαγηνεύει με την κομψότητα εμπνευσμένη από την παρακμή των περασμένων εποχών, με αναφορές στο design και την διακόσμηση. Τα απέραντα τείχη είναι διακοσμημένα με έργα των Christy Lee Rogers και Riccardo Vecchio και φωτογραφίες του Nicolas Le Beuan Bénic.

Σαν ένα μοναδικό καταφύγιο στυλ και τέχνης που διατηρείται σε μια ανακαινισμένη βίλα 100 ετών, το CASA FORTUNATO φωλιάζει στην καρδιά της πορτογαλικής περιοχής Alentejo, στο λιμάνι Alcácer do Sal, μία ώρα από τη Λισαβόνα, 30 λεπτά από την Comporta, και τις γαλήνιες παραλίες της χερσονήσου της Τροίας. Το να περάσεις από την ασβεστωμένη του πρόσοψη σημαίνει να μπεις σε μια ραψωδία εσωτερικών χώρων γεμάτους μοναδικό design, έργα τέχνης, πλούσια υφάσματα και εμβληματικά έπιπλα, επιλεγμένα από τους δημιουργούς και τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, αρχιτέκτονες- σχεδιαστές και στοχαστές Filipa και António.

Στην εύφορη κοιλάδα του Pustertal, με τους Δολομίτες σε όλες τις πλευρές, η ATTO SUITES παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική πρόζα, τυλιγμένη σε πορφυρίτη και  σκυρόδεμα, που καλύπτει εσωτερικούς χώρους από μαλακό ξύλο πεύκου. Με εντυπωσιακό σχεδιασμό καθαρών γραμμών και θέα στο βουνό Haunold, αυτό το αλπικό καταφύγιο προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τη φύση και τις καλύτερες γαστρονομικές παραδόσεις του Νοτίου Τιρόλου με στυλ.

Αρχιτεκτονική, σχέδιο και πάθος: αυτά είναι τα κοινά νήματα που συνδέουν αυτά τα νέα μέλη των The Aficionados. «Μια τριάδα απολαυστικών ξενοδοχείων που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και καθρεφτίζουν το πνεύμα του σχεδιασμού και του δημιουργικού πάθους αυτής της κοινότητας bon viveurs, προστίθενται σε αυτήν την “κοινότητα”», σύμφωνα με τα λόγια του Iain Ainsworth.

 

Back to Top