Το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το Gevora Hotel, άνοιξε το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στο Dubai και είναι ύψους 357,8 μέτρων. Συγκριτικά με πολλά υψηλά κτίρια ανά τον κόσμο, το ξενοδοχείο αυτό ξεπερνά σε ύψος τον Πύργο του Άιφελ κατά 43 μέτρα, και το Marriot Marquis μόλις κατά ένα μέτρο. Φυσικά δεν πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο (το υψηλότερο μάλιστα βρίσκεται στην ίδια περιοχή) αφού του λείπουν 472 μέτρα ύψος για να το φτάσει.

Αυτή η πρώτη θέση στον ξενοδοχειακό και στον οικιστικό τομέα, δε θα μπορούσε να μην έχει λάβει χώρα στο Dubai, που από ότι φαίνεται δεν σταματά να μας εκπλήσσει συνεχώς. Το ξενοδοχείο αυτό εκτείνεται σε 75 ορόφους και διαθέτει 528 δωμάτια και σουίτες, ο χώρος των οποίων είναι τεράστιος αν σκεφτεί κανείς ότι το μικρότερο δωμάτιο καταλαμβάνει 46 τετραγωνικά μέτρα. Έχει χαρακτηριστεί ως ξενοδοχείο 4 αστέρων και προσδοκά να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα υπόλοιπα κορυφαία ξενοδοχεία του Dubai.

Η διακόσμηση, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με την αρχιτεκτονική του κτιρίου, αγγίζει την υπερβολή πέραν της πολυτέλειας. Οι επισκέπτες από την πρώτη τους κιόλας επαφή αντικρίζουν τον πλούτο αφού μπαίνουν στις εγκαταστάσεις μέσω πορτών από ατόφιο χρυσάφι, ενώ μόλις δηλώσουν το παρόν, τους αναλαμβάνει ο ιδιωτικός του μπάτλερ, για να τους οδηγήσει στο δωμάτιό τους.

Ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να λάμπει- πέραν του χρυσού στοιχείου που λάμπει στην κυριολεξία- είναι το τμήμα υγείας και περιποίησης, που καταλαμβάνει ολόκληρο τον 12ο όροφο, και περιλαμβάνει σάουνα, ατμόλουτρα και φυσικά μια εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Το spa, ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ξενοδοχείο. Όμως, δεν γινόταν, λόγω έκτασης να βρίσκεται στον ίδιο όροφο, οπότε καταλαμβάνει εξ ολοκλήρου των 71ο, προσφέροντας πέραν της περιποίησης και απίστευτη θέα.

Όσον αφορά την γαστρονομική εμπειρία, εντός του ξενοδοχείου υπάρχουν 5 εστιατόρια, που προσφέρουν διαφορετικά μενού από διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες.

           

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top