Το ιστορικό ξενοδοχείο του Παρισιού άνοιξε ξανά

Το ιστορικό ξενοδοχείο του Παρισιού, Hotel de Crillon, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, μετά από ανακαίνιση τεσσάρων ετών και 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Το Hotel de Crillion χτίστηκε το 1758 ως μέλος μιας ομάδας 23 πολυτελών ξενοδοχείων της Γαλλίας, που μοιάζουν με παλάτια.

Για χρόνια ανήκε στην οικογένεια Crillon, ώσπου το 1909 ο αρχιτέκτονας Walter-André Destailleur μετέτρεψε την ιδιωτική έπαυλη σε ένα πολυτελές παλάτι.

Σήμερα, το ξενοδοχείο έχει 124 δωμάτια και ανήκει σε πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας. Τη διεύθυνσή του έχει αναλάβει η εταιρεία New World Group’s Rosewood Hotels με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία στοχεύει να προσελκύσει επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Τον Μάρτιο του 2013, το Hôtel de Crillon έκλεισε τις πόρτες του, για να ξεκινήσει μια μεγάλη ανακαίνιση και να ενισχύσει περαιτέρω την μεγαλοπρέπεια και την κομψότητα αυτού του εξαιρετικού κτιρίου, διατηρώντας παράλληλα το πνεύμα του διάσημου οικοδομήματος του 18ου αιώνα.

Εμπνευσμένη από την ένδοξη ιστορία του κτιρίου και με σεβασμό στις παραδόσεις, η αποκατάσταση προσθέτει ένα σύγχρονο “γυάλισμα” στο ξενοδοχείο.

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου με τη νεοκλασική πρόσοψη και τις τέλειες αναλογίες, δένει αρμονικά με το εντυπωσιακό εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Το interior design διαθέτει στοιχεία κλασικής πολυτέλειας, που συναντάμε σε παλάτια, όπως τοιχογραφίες και πολυελαίους, αλλά και στοιχεία σύγχρονων πολυτελών resort, όπως κρυφοί φωτισμοί και μοντέρνα επίπλωση.

Κάτω από την καθοδήγηση του διάσημου αρχιτέκτονα Richard Martinet, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Aline d’Amman και οι τρεις διακοσμητές του Παρισιού, Chahan Minassian, Cyril Vergniol και Tristan Auer, δημιούργησαν μια πλούσια γκάμα περίπλοκων εσωτερικών χώρων.

Το μετασχηματισμένο Hôtel de Crillon προσφέρει απαράμιλλη πολυτέλεια με εκλεκτικούς, καλλιτεχνικούς χώρους, που καταλήγουν σε ένα συναισθηματικό crescendo …εκφράζοντας κομψά το πνεύμα του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: HotelDesign.gr