Το εντυπωσιακό Arctic Bath Hotel and Spa

Η μοναδική ταξιδιωτική εταιρεία Off the Map Travel κάνει και πάλι τη διαφορά δημιουργώντας ακόμη ένα ξεχωριστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην αρκτική, το Arctic Bath Hotel and Spa. Το ξενοδοχείο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο (2018) και θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.

Ποιος δε θα ήθελε να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από παραμύθι; Ποιος δε θα ήθελε να έχει θέα το βόρειο σέλας και ταυτόχρονα να επιπλέει; Ποιος δε θα ήθελε το ξενοδοχείο της επιλογής του να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες που κανέναν άλλο δε θα μπορούσε;

Το Arctic Bath Hotel and Spa θα προσφέρει 6 ατομικές καμπάνες των 25 τετραγωνικών μέτρων με τζάκι, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 άτομα, κι όλα αυτά θα επιπλέουν πάνω στον ποταμό Λούλε της Λαπωνίας. Το καλοκαίρι θα επιπλέει στα πανέμορφα νερά του ποταμού, ενώ το χειμώνα θα βρίσκεται πάνω στον πάγο. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις μέσω ξύλινων διαδρόμων που θα κάνουν εύκολη τη διαμονή τους.

Το ξενοδοχείο έχει εμπνευσθεί από την παράδοση και την κουλτούρα των βόρειων παγωμένων χωρών, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει ανάλογα και την αρχιτεκτονική του, τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική. Συγκεκριμένα, το κεντρικό κτίριο θα θυμίζει του ξυλοκόπους και το ρίξιμο των κορμών των δέντρων στο ποτάμι για πιο εύκολη μεταφορά. Με κυρίαρχο το στοιχείο του ξύλου, τα κτίρια θα έχουν κυκλική διάταξη, η οποία θα προσδίδει στους επισκέπτες την αίσθηση της ασφάλειας και της ζεστασιάς ενώ στο κέντρο θα υπάρχει άνοιγμα που θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το λιμάνι των επισκεπτών. Σε αυτόν τον ανοιχτό χώρο, θα προσφέρονται υπηρεσίες spa και θερμά λουτρά, που θα ζεσταίνουν και θα χαλαρώνουν του επισκέπτες, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα για μπάνιο και στα παγωμένα νερά του ποταμού για όποιον το επιθυμεί.

Με λίγα λόγια θα παρέχονται τέσσερις σάουνες και ειδικός χώρος για spa, ενώ η ανοιχτή πισίνα θα έχει σταθερή θερμοκρασία 4 βαθμούς κελσίου, ώστε να τηρείται η παράδοση που λέει ότι πρώτα πρέπει να γίνεται μια βουτιά στα παγωμένα νερά του ποταμού κάθε πρωί-παράδοση ίσως μόνο για τους τολμηρούς.

Όλη αυτή η σύλληψη του συνδυασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς και φύσης μαζί με την απτή πολυτέλεια και χαλάρωση, έγινε πραγματικότητα από Σουηδούς αρχιτέκτονες. Οι ίδιοι είχαν ως βάση το μινιμαλιστικό design, ενώ τέθηκαν αυστηρά όρια για τα υλικά κατασκευής, τα οποία προμηθεύτηκαν από το τοπικό περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια αλλά και τη λιγότερη δυνατόν επιρροή στο φυσικό περιβάλλον.

Η μοναδική αυτή ξενοδοχειακή εμπειρία θα ολοκληρώνεται από τα μαγευτικά χρώματα που θα φωτίζουν τον ουρανό, το βόρειο σέλας, εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες για πάντα στη μνήμη όποιου το αντικρίσει. Το ξενοδοχείο υπόσχεται, λοιπόν, στους επισκέπτες του ότι θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες που δε θα ξεχάσουν ποτέ.

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top