Το εκπληκτικό Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο

Στην ανατολική πλευρά του πιο καταπράσινου νησιού της Ελλάδας, στη Ζάκυνθο, βρίσκεται ένα ονειρικό καταφύγιο που συνδυάζει τη μεσογειακή αρχιτεκτονική με μικρές πινελιές τροπικού μοντερνισμού. Πάνω στο λόφο Τσιλιβί, περιτριγυρισμένο από ένα σμαραγδένιο και καταπράσινο φυσικό τοπίο, το Olea All Suite Hotel (μέλος των Design Hotels™) αποτελεί ένα σύγχρονο, ήσυχο καταφύγιο.

          

Η καρδιά του ξενοδοχείου είναι μια τεχνητή λίμνη -μήκους 4000 τ.μ.- που γύρω από αυτήν έχουν αναπτυχθεί φυσικά οι πολυτελείς σουίτες. Η σχεδόν πλήρης απουσία τα ορίων μεταξύ των σουϊτών του θέρετρου και των κοινόχρηστων χώρων του, καλλιεργούν μία  μοναδική αίσθηση ελευθερίας, που μοιάζει με την κατάσταση χαλάρωσης, που αισθάνεται κανείς όταν επιπλέει.

“Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα θέρετρο, που αγκαλιάζει όλα όσα κάνουν αυτό το νησί τόσο υπέροχο, δοσμένα με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Από τους εγκάρδιους ανθρώπους και τα μοναδικά συστατικά της τοπικής κουζίνας, μέχρι την πλούσια βλάστηση και τις μαγευτικές παραλίες, η Ζάκυνθος έχει πολλές ουσιαστικές εμπειρίες να προσφέρει. Το Olea χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω και προσθέτει ένα κομμάτι μαγείας, μέσω του σύγχρονου minimal σχεδιασμού και του στοιχείου του νερού”, δήλωσε η Venia Xenou από την Xenos Hotels Group.

Το OLEA All Suite Hotel, είναι θέρετρο φιλικό προς τους ενήλικες (δέχεται παιδιά άνω των 12 ετών) και προσφέρει 93 πολυτελείς σουίτες. Πολλές από τις σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Το γραφείο Block722architects+ ήταν υπεύθυνο για το σχεδιασμό και την ιδέα της Olea. “Συνεργάστηκε” με την υπάρχουσα βλάστηση – συμπεριλαμβανομένων των ελαιόδεντρων, που βρίσκονταν για αιώνες στο οικόπεδο. Χρησιμοποιώντας φυσικές τεχνικές και υλικά (όπως ρουστίκ ξύλο βελανιδιάς και μπαμπού), επαναπροσδιόρισε το φυσικό περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην αυτονομία κάθε σουίτας, με αποτέλεσμα να μοιάζει με ένα πολυτελή, τροπικό νησιωτικό οικισμό.

“Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς ήταν το πώς οι επισκέπτες θα βιώσουν το περιβάλλον”, λέει η Κάτια Μαργαρίτογλου, συνιδρυτής και interior designer του γραφείου. “Ο σχεδιασμός φέρνει στους ανθρώπους τη φύση και τα στοιχεία της, τα οποία συνδέουν τον εσωτερικό χώρο με τον εξωτερικό χώρο, με έναν απρόσκοπτο τρόπο, που τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να εξερευνήσουν το θέρετρο στο σύνολό του”.

Εκτός από την χαλάρωση, το Olea All Suite Hotel, φέρνει την ευεξία. Οι επισκέπτες μπορούν να αναζωογονηθούν στο Royal Spa & Relaxation (με ειδικές αρωματικές θεραπείες και αιθέρια έλαια Μεσογειακών βοτάνων), να γυμναστούν στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, να περιποιηθούν τον εαυτό τους στο σαλόνι ομορφιάς, να χαλαρώσουν κάνοντας γιόγκα και να κολυμπήσουν στην πισίνα που μοιάζει με λίμνη. Γύρω από αυτή τη “λίμνη” σχηματίζονται φυσικά σημεία συνάντησης. Αυτά τα σαλόνια προστατεύονται από τον ήλιο από τις δροσερές σκιάσεις των πέργκολων και τα δέντρα που τα περιβάλλει.

 

Άρθρο από το Online Magazine:
Back to Top