ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ: Γράμμα του εκδότη

Και νάμαστε…στο δεύτερο τεύχος.
Το αν καλύτεροι θα το κρίνετε εσείς. Πάντως διαφοροποιημένοι…και αυτό σύμφωνα με τις υποδείξεις σας και τις διαπιστώσεις μας.
Πρώτα απ’ όλα με περισσότερα θέματα:
Χωροταξίας, με ένα άρθρο του Αντώνη Τρίτση, συνεχίζοντας έτσι τον προβληματισμό στο σημαντικό θέμα «Ελλάδα και Αθήνα».
Προστασίας περιβάλλοντος, με άρθρο του Παν. Αλεξίου για την Σκόπελο θέμα πολύ ευρύτερο από την σωτηρία ενός όμορφου νησιού.
Κτιριολογίας, παρουσιάζοντας ένα ξενοδοχείο στο Abu Dhai σχεδιασμένο από το γραφείο Τομπάζη, και ένα Νηπιαγωγείο από τον Δήμο Φλέσσα, καταγράφοντας ταυτόχρονα και τις αρνητικές του εμπειρίες.
Κριτική, με το άρθρο του αρχιτέκτονα Bruno Zevi καθηγητή της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και Διευθυντής του ιταλικού περιοδικού «L’ Architettura». Άρθρο που αναφέρεται στο Runcorn New Town και με το οποίο εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας με τον μεγάλο ιστορικό και κριτικό της Αρχιτεκτονικής.
Παρουσίασης οικοδομικών υλικών, με πτυσσόμενες πόρτες αυτή τη φορά, την ενημέρωση για βιβλία, διαγωνισμούς, συνέδρια, εκθέσεις. Και το λεύκωμα μας, φωτογραφία τραβηγμένη από τον Παν. Αλεξίου στην Κέρκυρα, όπου ο «άνθρωπος» ομορφαίνει τον «χώρο» του…
Πιστεύουμε ότι κάναμε ένα βήμα ακόμη. Ένα βήμα για να μειώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τα ξένα αρχιτεκτονικά περιοδικά, έστω και αν αυτά πωλούνται 3 έως 10 φορές περισσότερο, αν έχουν πληθώρα διαφημίσεων, δυνατότητα μεγάλης κυκλοφορίας και παράδοση ετών…την οποίαν, ελπίζουμε να μας δώσετε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε.

Back to Top