Σύστημα κάθετων κήπων VP-MODULES

Το VP modules by Landco group είναι αρθρωτό σύστημα, με σχεδιασμό φιλικό προς το περιβάλλον που επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη κατασκευή κάθετων κήπων.  Αποτελεί την ιδανικότερη λύση για την φύτευση όψεων εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Το σύστημα είναι ευέλικτο και μπορούν να επιτευχθούν διάφοροι συνδυασμοί, ενώ το κάθε φυτοδοχείο είναι ανεξάρτητο από τα άλλα με αποτέλεσμα να μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, όποτε απαιτηθεί.

Το σύστημα VP-Modules  είναι το πλέον κατάλληλο σύστημα για κτίρια που θέλουν να διακριθούν ως «πράσινα κτίρια» με πιστοποίηση LEED, WELL, BREEAM κλπ.  Η δημιουργία κάθετου κήπου με τo σύστημα VP-Modules έχει πληθώρα πλεονεκτημάτων, μερικά από αυτά είναι: η συμβολή του στη μείωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας, αποτρέπει την υπερθέρμανση των τοίχων,  βελτιώνει τη βιοποικιλότητα της περιοχής εφαρμογής, την ακουστική απόδοση τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών τοίχων που εφαρμόζεται, μεγάλη οικονομία σε νερό άρδευσης κ.ά συμβάλλοντας στην επίτευξη καλύτερης βαθμολογίας στο προς πιστοποίηση κτίριο.

Περιγραφή συστήματος

Το σύστημα VP modules απαρτίζεται από κατακόρυφες μεταλλικές δοκούς διαστάσεων 300x6x5 cm, πάνω στις οποίες κουμπώνουν κατά μήκος φυτοδοχεία φύτευσης διαστάσεων 60×17,5×19 cm. Στο άνω μέρος κάθε φυτοδοχείου υπάρχει ειδική εσοχή για την στερέωση του σωλήνα άρδευσης, ενώ μέσα στο φυτοδοχείο τοποθετείται διηθητικό φύλλο που λειτουργεί σαν φίλτρο.

Το κάθε module αποστραγγίζει προς το κατώτερο του. Στη βάση της κατασκευής τοποθετείται κανάλι, το οποίο συλλέγει τα νερά και τα οδηγεί προς την υδρορροή ή συλλέγονται σε δεξαμενή και επαναχρησιμοποιούνται. Το βάρος όλης της κατασκευής ανέρχεται σε 60 κιλά/m2 (με φυτά και χώμα).

Ειδική εγκοπή για σωλήνα άρδευσης

Πλεονεκτήματα

-Γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση modules

-Μεγάλη διάρκεια ζωής

-Εύκολη αντικατάσταση modules

-Φιλικό προς το περιβάλλον

-Συμμόρφωση κατά LEED

 

Ενδεικτικά έργα με σύστημα VPMODULES:

  • Κτίριο Piraeus Port Plaza 3 (με διάκριση Platinum LEED)
  • Ξενοδοχείο Canaves Oia, Σαντορίνη
  • The Terrace bar-Central hotel, Αθήνα
  • Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Roof garden, Αθήνα
  • Thea Artemis Palace, Ρέθυμνο

Landco group
URL: www.landcogroup.gr
E: greenwalls@landco.gr
T: 210 2515005
Ομορφοκκλησιάς 36, Μαρούσι

 

 

 

Back to Top