Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο 4 εποχών

Η εμπειρία σε ένα ξενοδοχείο με κήπο 4 εποχών μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που ένας ταξιδιώτης επιλέγει κατάλυμα. Αλήθεια, φαντάζεστε να προσφέρετε κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες σας, ανεξάρτητα από τον μήνα του έτους που επιλέγουν το ξενοδοχείο σας; Έναν προορισμό που αλλάζει την εξωτερική του μορφή όλο το χρόνο! Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού του κήπου 4 εποχών ενδιαφέροντος. Πώς; Ας ξεκινήσουμε από το να σκέφτεστε το ξενοδοχείο όλο το χρόνο για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες!

Επιλέξτε φυτά που ευδοκιμούν όλες τις εποχές

Κατά τη διάρκεια της επιλογής των φυτών για την διαμόρφωση κήπων 4 εποχών, υπάρχουν δύο βασικά σημεία-κλειδιά που πρέπει να θυμάστε:

  1. Θα πρέπει να γνωρίζετε πότε τα συγκεκριμένα φυτά ανθοφορούν και ποια είδη ευδοκιμούν καλύτερα στην περιοχή σας. 2. Βασισμένοι στην γνώση της γεωπονίας και της αρχιτεκτονικής τοπίου πρέπει να επιδιώξετε ένα σχέδιο φύτευσης που να διανέμει την ομορφιά των χρωμάτων, της ποικιλομορφίας, των υφών και στις τέσσερις εποχές, όσο το δυνατόν πιο ισότιμα.

Μέγεθος, ανάγκη σε ήλιο, νερό και έδαφος

Η επίτευξη του ενδιαφέροντος για όλο το χρόνο αρχίζει με τον σωστό σχεδιασμό τοπίου. Μεγάλα δέντρα και θάμνοι απλά καταλαμβάνουν πολύ χώρο αν τα φυτέψετε τυχαία. Για μικρότερες ιδιοκτησίες, είναι καλύτερο να διαθέσετε χώρο για δέντρα και θάμνους κατά τρόπο μεθοδικό ώστε να μην καταλήγουν να ξεπεράσουν το επιθυμητό ύψος και να σας προκαλέσουν προβλήματα.

Συνεπώς, η επιλογή των δέντρων, θάμνων και μικρότερων φυτών πρέπει να λαμβάνει υπόψη την μελλοντική εξέλιξη των μεγεθών των φυτών, καθώς και την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο σας, τις απαιτήσεις του ήλιου και εδάφους και γενικότερα όλα τα βιοκλιματικά στοιχεία της φυτοτεχνικής μελέτης.

Χρώματα και μορφές

Αφού διερευνήσατε τα πρακτικά ζητήματα, μπορείτε να δώσετε χώρο στην πιο δημιουργική σας πλευρά. Με στόχο κάθε εποχή να έχει κάτι ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, ένας κήπος 4 εποχών μπορεί να διαφοροποιηθεί επιλέγοντας φυτά που ανθοφορούν σε διαφορετικές περιόδους και χρωματίζοντας τον κήπο με διαφορετική χρωματική παλέτα κάθε φορά. Εάν η αυλή σας αποτελείται από μια μικρή περιοχή, μπορείτε επίσης να αλλάξετε την αντίληψη του θεατή χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ζεστών και ψυχρών χρωμάτων.

Άλλα στοιχεία στο σχέδιο τοπίου που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας είναι γνωστά ως “σχηματοποιημένη φύτευση”. Δεδομένου ότι οι επιλογές για το χρώμα είναι πιο περιορισμένες το χειμώνα από ό,τι στις άλλες εποχές, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη φόρμα και το σχήμα.

Οδηγός σύνθεσης φυτεύσεων 4 εποχών

Αν και η φυτική επιλογή ποικίλλει ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο και την έκθεση στον ήλιο που λαμβάνει ο κήπος σας, αυτές οι προτάσεις φυτών θα σας δώσουν μια ιδέα για το πως μπορεί να σχεδιαστεί ο κήπος του ξενοδοχείου σας.

Άνοιξη: πασχαλιά, καμέλια, αζαλέα, νάρκισσος, κουτσουπιά, κερασιά, ακακία.

Καλοκαίρι: λεβάντα, αστίλβη, άλυσσος, καλέντουλα, ηλίανθος, ανυπομονεσία, λομέλια, ορτανσία, γαρδένια, λαντάνα, μυρτιά.

Φθινόπωρο: αστερ, ιβίσκος, ρείκι, κουμαριά, δεντρολίβανο, κυκλάμινο, ακονιζιά.

Χειμώνας: σπιρέα, γιασεμί γυμνανθές, χειμώνανθος, κόρνος, μαόνια, φορσύνθια, αράλια, βερονίκη, βεστρίντζια.

Εάν είστε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που κατανοεί όλα τα στοιχεία για την δημιουργία μιας ισχυρής ξενοδοχειακής εικόνας, πάρτε την απόφαση να επικοινωνήσετε με τους εμπειρογνώμονες αρχιτέκτονες τοπίου. Είναι αυτοί που θα ξέρουν πώς να απαντήσουν σε αυτές τις απαιτήσεις και να κάνουν τις επιθυμίες σας πραγματικότητα την ίδια στιγμή.

Εσείς, πώς θα θέλατε να μοιάζει ο κήπος του ξενοδοχείου σας; Αρχίσατε ήδη να φαντάζεστε;

Vita Verde
13th km Thessalonikis – Moudanion, Thermi
57001, P.O. Box 60-364
T: +30 2310 844846
www.vitaverde.gr