Ξενοδοχείο με δωμάτια …γυάλες!

Το νέο Aurora Bubble Hotel, με τα φουσκωτά πλαστικά υπνοδωμάτια, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2017.

Με την πρώτη ματιά, το Aurora Bubble Hotel θυμίζει ιγκλού, που διαθέτει έναν πιο ανάλαφρο σχεδιασμό. Τα δωμάτια που μοιάζουν με φούσκες επιτρέπουν στον επισκέπτη να έχει άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος μόνο για ένα διπλό κρεβάτι, μία νυχτερινή λυχνία και δύο μικρές βαλίτσες.

Για να προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση ιδιωτικότητας, δεδομένου ότι έχει διάφανους τοίχους, το Bubble βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή, κοντά σε μια πόλη που ονομάζεται Reykholt, και η ακριβής του τοποθεσία δίνεται μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Κάθε δωμάτιο – γυάλα συνδέεται με μια κοινόχρηστη κουζίνα και ένα επίσης κοινόχρηστο μπάνιο. Λόγω των σχετικά στενών τμημάτων, δεν υπάρχει μπάνιο μέσα στις φούρκες, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εξωτερική φορητή τουαλέτα, που βρίσκεται αρκετά μέτρα μακριά. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ντους στην κοντινή μυστική λίμνη της περιοχής, που έχει θερμές πηγές.

Η φούσκα παραμένει φουσκωμένη, μέσω ενός συστήματος εξαερισμού, που ανανεώνει συνεχώς τον αέρα, για να αποτρέψει την υγρασία, και για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία. Εάν τρυπηθεί, η φούσκα θα ξεφουσκώσει σιγά-σιγά, αλλά έχει ένα λεπτό μεταλλικό πλαίσιο, που στηρίζει τους τοίχους, μέχρι να επισκευαστεί.

Πηγή: HotelDesign.gr