Καινοτομία στο design: Εκτύπωση κτιρίου!

της Βασιλικής Πούλου

Το 2018 δεν θα σταματήσει να φέρνει εκπλήξεις, αφού μας παρουσιάζει την νέα καινοτομία στο design που δεν είναι άλλη από την εκτύπωση κτιρίων!

Ειδικότερα, φαίνεται πως ειδικοί της αρχιτεκτονικής πρόκειται να εκτυπώσουν το πρώτο σπίτι στον κόσμο, το οποίο θα ονομάζεται Curve Appeal. Το οίκημα αυτό θα αποτελείται από 28 πάνελ που θα έχουν εκτυπωθεί σε 3D, και θα δημιουργούν τους εξωτερικούς τοίχους, την στέγη και φυσικά την εσωτερική δομή. Και όλα αυτά θα λαμβάνουν από 180 έως 250 τετραγωνικά μέτρα περίπου.

Αυτά τα κομμάτια του παζλ θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν ένα κτίριο με πολλές καμπύλες, γωνίες και γυάλινα στοιχεία. Οι αρχιτέκτονες του σπιτιού αυτού, και φυσικά η εταιρεία τους WATG, εισάγουν στον τομέα της ανοικοδόμησης μια περισσότερο φουτουριστική προσέγγιση.

Αυτό το τεχνολογικό εργαλείο, ωστόσο, αναμένεται να εξαπλωθεί  και σε περισσότερους τομείς πέραν των κατοικιών, αφού συχνά παρουσιάζεται και στις συζητήσεις των κύκλων του ξενοδοχειακού τομέα. Ο τομέας της φιλοξενίας βλέπει σε αυτό το εγχείρημα το μέλλον του, αφού θα προσφέρει λιγότερο χρόνο ανοικοδόμησης, περισσότερη οικολογική συμπεριφορά, και λιγότερο εργατικό δυναμικό στο πρωταρχικό στάδιο.

Το μόνο που μένει, πλέον είναι να δούμε πιο ξενοδοχείο θα ηγηθεί αυτής της νέας μόδας και καινοτομίας.

Back to Top