Γιατί να εμπιστευτείτε έναν αρχιτέκτονα τοπίου

Δεν είναι μυστικό ότι οι επισκέπτες πολυτελών ξενοδοχείων ταξιδεύουν περιμένοντας τις απροσδόκητες, αυτές τις ευχάριστες πινελιές που κάνουν την διαμονή τους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανόμοια με οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Συνδυάζοντας μια εκλεπτυσμένη γαλήνη με ένα εμπνευσμένο σχέδιο, οι αρχιτέκτονες τοπίου επιτυγχάνουν να βοηθήσουν τους ξενοδόχους να προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Χώροι δελεαστικής πολυτέλειας που σε εμπνέουν 

Με περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία και θέρετρα παγκοσμίως, ο ξενοδοχειακός κλάδος αναπτύσσει συνεχώς νέους τρόπους για να διαφοροποιήσει τις ιδιότητές του. Τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία καινοτομούν και κατασκευάζουν ξενοδοχειακές μονάδες συνδυάζοντας αλλά και ισορροπώντας  την αισθητική «νιώθω σαν το σπίτι μου» με σύγχρονες ανέσεις και στιλ που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία χώρων δελεαστικής πολυτέλειας που σε εμπνέουν.

Πώς μπορεί ένας αρχιτέκτονας τοπίου να δημιουργήσει αυτούς τους χώρους;

Ένας αρχιτέκτονας τοπίου γνωρίζει πώς να αξιοποιεί έναν χώρο ώστε να είναι ταυτόχρονα λειτουργικός και απαράμιλλος αισθητικά. Μερικά βήματα που ακολουθεί είναι:

  1. Ο κήπος ως μέσο θεραπείας

Ο κήπος ως ένα μέσο θεραπείας εφαρμόζεται συνήθως στους χώρους πρασίνου στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι στοχεύουν συγκεκριμένα στη βελτίωση της υγείας, αλλά οι επαγγελματίες της φιλοξενίας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα. Αυτοί οι κήποι είναι το τέλειο εργαλείο απόδρασης και μείωσης του άγχους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και η ατένιση ενός τέτοιου περιβάλλοντος που κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο, το πράσινο χρώμα και το υδάτινο στοιχείο –σε σύγκριση με τις χτισμένες εικόνες που υστερούν σε οπτικές φυγές-διεξόδους, είναι σημαντική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ταχυπαλμιών και του άγχους που είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης εποχής.

  1. Φυτεμένα δώματα

Πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη, τα φυτεμένα δώματα, διαμορφώνουν έναν άλλοτε παραμελημένο χώρο και τον καθιστούν αισθητικά απολαυστικό και χρηστικά λειτουργικό.

Αντί για μια μαύρη οροφή από πίσσα, ένα ζωντανό σύστημα φυτών και χώματος μπορεί πραγματικά να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα κατά 59 μοίρες το καλοκαίρι, να εξοικονομήσει το κόστος θέρμανσης το χειμώνα, να καθαρίσει και να αποθηκεύσει τα βρόχινα ύδατα και να παράσχει βιότοπο σε επικονιαστικά έντομα και πουλιά. Τέτοιο πράσινο μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο του ξενοδοχείου σας σε μια όαση πολυτέλειας για ευχάριστες και αξέχαστες στιγμές απόλαυσης.

The technology of Paisajismo Urbano
  1. Κάθετοι κήποι

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ως εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση και όχι μόνο, τα κατακόρυφα συστήματα κήπων επιτρέπουν στα φυτά να “αναπτυχθούν” κατακόρυφα. Οι κάθετοι κήποι φέρνουν μια αναπνοή της φυσικής φρεσκάδας και αυξάνουν την ελκυστικότητα του περιβάλλοντος. Δεν αποπνέουν μόνο θετική ατμόσφαιρα, αλλά συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση χώρου και τον καθορισμό του αέρα. Οι πολύχρωμοι κατακόρυφοι κήποι συμβάλλουν στην αισθητική ενός πολυτελούς χώρου με τη δύναμη να προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε μια πιο χαλαρή και γαλήνια κατάσταση.

Τοποθεσίες που διαμορφώνουν ιδιαίτερους χώρους και εισάγουν το “wow” σε ένα καλωσόρισμα που τους κάνει να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Οι αρχιτέκτονες τοπίου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της διάκρισης, δεδομένου ότι φέρνουν την τεχνογνωσία, το ένστικτο και τη δημιουργικότητα που γεννιέται από την πολυετή εμπειρία και την επιθυμία καινοτομίας.Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων είναι το «πράσινο» εργαλείο σας για να εξασφαλίσετε την ποιότητα της φιλοξενίας με την μακροπρόθεσμη επιτυχία της ανάπτυξης.

Vita Verde
13th km Thessalonikis – Moudanion, Thermi
57001, P.O. Box 60-364
T: +30 2310 844846
www.vitaverde.gr

 

Back to Top