Αρχιτεκτονική ξενοδοχείων που αψηφά τη λογική

Ξενοδοχεία πραγματικά έργα τέχνης με μοναδική αρχιτεκτονική, που αψηφάει τα δεδομένα και εντυπωσιάζει.

Tree Hotel by Tham + Videgard Hansson Arkitekter

Ένας κύβος από καθρέπτες, που χάνεται μέσα στο δάσος, ανήκει στο Tree Hotel στη Σουηδία. Το κτίριο είναι προσβάσιμο μέσω μίας γέφυρας με σχοινιά και είναι χωρητικότητας 2 ατόμων.

Krystall Hotel by Waterstudio

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Waterstudio του Ολλανδού αρχιτέκτονα Koen Olthuis, που εξειδικεύεται στις κατασκευές, που επιπλέουν στο νερό, δημιούργησε αυτή τη μοναδική “νιφάδα χιονιού”, που στεγάζει το Krystall Hotel στη Νορβηγία. Το ξενοδοχείο διαθέτει 86 δωμάτια, προσβάσιμα μόνο με καράβι.

Unbalanced Hotel by OOIIO Architecture

Σχεδιασμένο στο χείλος ενός γκρεμού στη Λίμα του Περού, αυτό το “ασταθές” ξενοδοχείο των 125 δωματίων κόβει την ανάσα, με τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό. Οι αρχιτέκτονες του γραφείου OOIIO δήλωσαν πως η κατασκευή του έργου ήταν μία πρόκληση με αρκετές δυσκολίες, αλλά το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε, καθώς το Unbalanced Hotel “κορνιζάρει” ιδανικά το τοπίο.

The Bird’s Nest by Inrednin Gsgruppen

Μία γιγαντιαία φωλιά πουλιών -χωρητικότητας 4 ατόμων- δημιουργήθηκε, για να ολοκληρώσει το Tree Hotel στη Σουηδία. Τα υπάρχοντα δέντρα του δάσους υποστηρίζουν από τα πλάγια την κατασκευή, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μέσω μίας πτυσσόμενης σκάλας.

Hiding in Triangles by Philip Modest Schambelan and Anton Fromm

Οι αρχιτέκτονες Philip Modest Schambelan και Anton Fromm σχεδίασαν αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο -στην άκρη ενός γκρεμού στην Ιταλία- για τους mountain bikers. Ράμπες από πάνω μέχρι κάτω -κατά μήκος όλου του κτηρίου- καθιστούν προσβάσιμο το ξενοδοχείο για τους ποδηλάτες.

Back to Top