ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2016

aaa

Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Center for Architecture and Urban Studies βραβεύσαν  60 νέα κτίρια,  που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τα Αμερικανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής για τα έτη 2015- 2016, το μεγαλύτερο βραβείο της αρχιτεκτονικής στην Αμερική εδώ και 25 χρόνια.
Η συνεδρίαση  της  Κριτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο περίφημο Black Rock Studio στο κέντρο Scottsdale και τα μέλη της  επέλεξαν  60 αρχιτεκτονικά έργα. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι παρακάτω:

  • Phil Weddle, Weddle Gilmore
  • Tom Perica, HDR Architecture, Inc.
  • Brian Farling, Jones Studio, Inc.
  • Marlene Imirzian, Marlene Imirzian Και Associates LLC.
  • Mark Ryan, Mark Ryan Studio
  • Nick Tsontakis, Tsontakis Architecture LLC.
  • Doug Nielsen, Smithgroup JJR

academy-museum-of-motion-pictures-los-angeles-california-2018 liepaja-thermal-bath-liepaja-latvia-2014 nasa-orbit-pavilion-2015 the-schnabel-family-retreat-palm-springs-california-2015

Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα φετινά βραβεία  απονέμουν  ένα φόρο τιμής στις νέες εξελίξεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού  της εταιρικής, θεσμικής, εμπορικής και τις  οικιστικής αρχιτεκτονικής, τους εσωτερικούς χώρους και τον αστικό σχεδιασμό.

Όλα τα κτήρια που βραβεύτηκαν μπορείτε να τα δείτε  στο https://chi-athenaeum.org/the-2016-awards/.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως  74, στη Πλάκα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα projects των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. H διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 1/12/2016 έως τις 31/12/2016.

Μετά την Αθήνα, η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει  στην Κωνσταντινούπολη και στο Σικάγο.

Τα βραβευμένα κτίρια θα παρουσιαστούν ως κατάλογος με τίτλο Global Design+Urbanism XVI “American Architecture Awards” του Christian Narkiewicz-Laine από τις εκδόσεις Metropolitan Arts Press LTD και θα διατίθεται μέσω του European Center(Μητροπόλεως 74) και του www.metropolitanartpress.com


Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 19.00.
Διάρκεια έκθεσης: 1/12/2016 έως 31/12/2016

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη –Κυριακή, 14.00- 21.00

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/968550823249084/
Είσοδος ελεύθερη.