Wyndham Grand Athens
Architecture & Design

Architecture Concept

  • Με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου, σχεδιάσαμε ένα ξενοδοχείο που να δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να νιώθουν οικεία, ενώ έχει ιδιαίτερη αισθητική, ώστε να μη θυμίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού
  • Με ύφος που προσεγγίζει τον μοντέρνο εκλεκτικισμό, χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, το τελικό αποτέλεσμα είναι απλό και αβίαστα πολυτελές
  • Στρατηγικός στόχος της ολικής ανακαίνισης ήταν η δόμηση ενός χώρου στον οποίο ο επισκέπτης θα περάσει ποιοτικό χρόνο κατά τη διάρκεια της διαμονής του και δεν θα αποτελεί ένα απλό κατάλυμα για τις βασικές του ανάγκες

Η ολική ανακαίνιση του ξενοδοχείου

  • Δόμηση του έργου με κεντρικό άξονα το υφιστάμενο κτίριο, που προσαρμόσαμε στα υψηλά standards του Wyndham Hotel Group, σε ένα μοναδικό σχέδιο από την Ελένη Σπάρτση της καταξιωμένης αρχιτεκτονικής ομάδας Schema 4
  • Υλοποίηση του σχεδιασμού από την πολύπειρη ομάδα της Zeus International, που έχει αναλάβει το development και management του ξενοδοχείου
  • Επιλογή φιλικών προς το περιβάλλον υλικών βάσει του value engineering για ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τη συλλογική προσπάθεια και την άρτια συνεργασία της κυρίας Σπάρτση με το δυναμικό της Zeus International

Lobby, ένας ζεστός και οικείος χώρος για τον επισκέπτη

  • Κυκλικό και φυσικά φωτιζόμενο αίθριο στην καρδιά του κτιρίου που λειτουργεί σαν χώρος για το πρωινό γεύμα αλλά και all-day restaurant
  • Ξύλινες περσίδες που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο φωτιστικό στοιχείο μέσο του οποίου το φως της ημέρας διαφοροποιείται σταδιακά και δίνει τη θέση του σε μικρά σποτ στενής δέσμης, οδηγώντας σε ένα φυσικό αποτέλεσμα.
  • Μοναδικές, διάτρητες κατασκευές από ξύλο που λειτουργούν ως διαχωριστικά και διαμορφώνουν χώρους με ιδιωτικότητα για φαγητό ή ποτό
  • Εκτεταμένη χρήση κατόπτρων που δημιουργούν την αίσθηση της διεύρυνσης του χώρου.
  • Εξάγωνα διακοσμητικά πλακίδια κοσμούν το δάπεδο θυμίζοντας καλαίσθητους υπαίθριους χώρους

Στο ισόγειο του αίθριου του κτιρίου, σ ’έναν μοναδικό χώρο με φυσικό φως, επιλέχτηκε η τοποθεσία του κεντρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου. Ξύλινα κατακόρυφα στοιχεία, περιμετρικά του κυκλικού ανοίγματος του αίθριου του εστιατορίου, εκτείνονται μέχρι το μπαλκόνι του 1ου ορόφου, διαμορφώνοντας μία γιγάντια φωτιστική κατασκευή. Οι ειδικά μελετημένες ξύλινες περσίδες, διαχέουν το φως των σποτ και δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μια εντυπωσιακού μεγέθους ξύλινη διάτρητη κατασκευή πάνω από το μπαρ του εστιατορίου, δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο, ενώ στο πάτωμα έχουν χρησιμοποιηθεί εξάγωνα διακοσμητικά πλακάκια με εναλλασσόμενα σχέδια.

Rooms, εκεί που η κλασική πολυτέλεια συναντά την «ζεστή» ατμόσφαιρα ενός ξενώνα

  • Έπιπλα με στυλ, καθρέφτες και σωστός φωτισμό συνθέτουν τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου και προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία διανομής στους επισκέπτες τους
  • Μπάνια με επένδυση από κεραμικά πλακάκια, γυαλί αλλά και μεγάλους καθρέφτες δημιουργούν ένα πολυτελές αποτέλεσμα

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου σχεδιάστηκαν, ώστε να προσφέρουν πολυτέλεια και άνεση επιλέγοντας έξυπνους συνδυασμούς επίπλων και διακόσμησης, με στόχο να αξιοποιείται – με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – όλη η επιφάνεια του δωματίου.

Η χρήση καθρεφτών δημιουργεί αίσθηση μεγέθυνσης του χώρου, ενώ ο διακριτικός έμμεσος φωτισμός προσφέρει συνθήκες χαλάρωσης κατά την διαμονή στο δωμάτιο.

Τα μπάνια με επιστρώσεις πλακιδίων με υφή μαρμάρου, φιμέ τζάμια και φωτιζόμενες χρωματιστές επιφάνειες, πίσω από μεγάλους έγχρωμους καθρέφτες, δημιουργούν μία παιχνιδιάρικη διάθεση.

Κατά την κατασκευή και ανακαίνιση, τόσο των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, όσο και των δωματίων, χρησιμοποιήθηκαν υλικά, που στην πλειονότητά τους είναι εισαγόμενα και tailor made, συμβάλλοντας έτσι, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί το σχεδιαστικό όραμα της ομάδας των αρχιτεκτόνων για λειτουργικότητα & υψηλής ποιότητας αισθητική.

Rooftop, ένας μοντέρνος χώρος με την καλύτερη θέα στην πόλη

  • Χώρος με ιδιαίτερη αισθητική που ενδείκνυται για χαλάρωση στη μαγική θέα της Αθήνας και μακριά από τους θορύβους της
  • Ξύλινες πέργκολες και διαχωριστικά συμβάλουν στην ιδανική διάταξη του χώρου, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα στους επισκέπτες του για δείπνο ή ποτό
  • Εντυπωσιακός καταρράχτης, άνετες ξαπλώστρες και σχετικός εξοπλισμός που δίνουν μια νότα πολυτέλειας στην πισίνα του εστιατορίου
  • Δροσερά και πολυτελή υφάσματα εξωτερικού χώρου, δημιουργούν έναν υπέροχο προορισμό ψυχαγωγίας μέσα στην πόλη

Architecture & Design: Schema4 – Mrs. Helen Spartsi www.schema4.gr
Development & Management: Zeus International – Mr. Haris Siganos www.zeusintl.com

Πηγή: hoteldesign.gr